PRONAĐENO NAORUŽANJE U PODRUMU PREDSEDNIŠTVA BIH

Izvor: Kurir, 12.Jan.2011, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRONAĐENO NAORUŽANJE U PODRUMU PREDSEDNIŠTVA BIH

SARAJEVO - Službenici policije Kantona Sarajevo pronašli su danas zaostalu vojnu opremu iz rata u BiH 1990-ih godina u podrumskim prostorijama zgrade Predsedništva BiH koje nisu od tada otvarane.

Službenik zadužen za bezbednost u Predsedništvu BiH obavestio je policiju u Sarajevu da je u jednoj od podrumskih prostorija prilikom pregleda pronađena zaostala vojna oprema. Pronađene su dve ručne bombe, trotilski metak, topovski udar, određena količina municije za automatsku pušku >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa nekoliko okvira i više zaštitnih maski.

Policija je izvršila uviđaj i zaključeno je da nema opasnosti od detonacije, a pronađena oprema biće predata Civilnoj zaštiti. Kako je Beti izjavila savetnica člana Predsedništva BiH Izena Kljajić, zgrada Predsedništva BiH nije bila evakuisana za vreme uviđaja, a svi zaposleni su normalno obavljali svoj posao.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađeno 28 bombi iz Drugog svetskog rata u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2011

NOVI SAD -..Dvadesetšest manjih i dve velike neeksplodirane avionske bombe iz Drugog svetskog rata pronađene su na Novom naselju u Novom Sadu u blizini kasarne Majevica prilikom radova na iskopavanju temelja...To je već četvrti put u poslednjih mesec dana da ekipa kriminalističke tehnike i protivdiverzione...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U zgradi Sekretarijata Predsjedništva BiH pronađeno oružje

Izvor: RSplaneta.com, 13.Jan.2011, 13:14

Određena količina municije i vojne opreme zaostale iz rata pronađena je u podrumskoj prostoriji Predsjedništva BiH koja je predviđena za smještanje arhivske građe ove institucije, saopšteno je iz Sekretarijata Predsjedništva BiH. Municiju i vojnu opremu pronašli su pripadnici Službe za...

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.