PROFESIONALNI SPAVAČ I ČISTAČ MESTA ZLOČINA: Poslovi iz snova, koji se debelo plaćaju!

Izvor: Kurir, 28.Avg.2015, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROFESIONALNI SPAVAČ I ČISTAČ MESTA ZLOČINA: Poslovi iz snova, koji se debelo plaćaju!

Postoji malobrojni "profesionalci" za koje možda niste ni čuli, a itekako se dobro plaćaju

Za većinu standardnih poslova koji se nude na tržištu rada verovatno ste čuli, a samim tim okvirno možete da pretpostavite i koliko su plaćeni. Ređi su, naravno, oni poslovi za koje možda niste ni čuli, a itekako se dobro plaćaju.

1. Degustator hrane

Profesinalni degustatori hrane kompanijama daju informacije o ukusu gotovo svega - od hrane, do paste >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za zube, pa čak i pseće hrane. U opisivanju svog utiska koriste se posebnim frazama, a godišnje se na ovom poslu može zaraditi do 60 hiljada dolara.

2. Profesionalni spavač

Nekoliko firmi tražilo je radnika ove vrste. Jedan hotel u Finskoj zaposlio je osobu da spava 35 dana u 35 različitih soba hotela. Posao je plaćen po dogovoru. Na primer, NASA je platila 18.000 dolara jednom dobrovoljcu koji je ležao 7 dana u uslovima mikrogravitacije.

3. Čistač mesta zločina

Mesta zločina mogu biti prilično traumatična, posebno za ljude sa slabom probavom, ali to nije problem za čistače koji uklanjaju ljudske ostatke. Za ovaj posao plaća se i do 80 hiljada dolara godišnje, ali on posao zahteva veliku mentalnu i fizičku stabilnost.

4. Model za delove tela

Ako imate lepe ruke, stopala ili kožu možete dobro da zaradite. Naime delovi tela se koriste za reklamne kampanje, TV emisije i filmove, a ovaj posao se plaća do 2.000 dolara dnevno. Jednako dobro možete da prođete i ako imate uši zanimljivog oblika, jer postoji potreba i za neobičnim delovima tela.

5. Životni trener

Životni treneri obično imaju diplomu iz psihologije, a sarađuju sa svima - od političara do glumaca. Njihov posao svodi se na to da svojim klijentima pokažu kako da poboljšaju kvalitet svog života. Prosečna plata im je oko 20 hiljada dolara, a sa klijentima se sastaju nekoliko puta mesečno u terminima po pola sata.

6. Forenzički računovođa

Ovi forenzičari na teren izlaze s kalkulatorom i notesom jer se bave finansijskim kriminalom, pranjem novca i sivom ekonomijom. Zapošljavaju ih advokatske kancelarije i finansijske institucije, a plata im se "penje" do 150 hiljada dolara.

7. Igrač video igrica

Njihov posao je da igraju nedovršene video igre i da u njima traže propuste pre nego što se puste na tržište. Za ovaj posao plaćeni su do 14 dolara po satu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.