PRODUŽEN ROK: Otvaranje ponuda za C market do 18. maja

Izvor: Kurir, 28.Apr.2015, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRODUŽEN ROK: Otvaranje ponuda za C market do 18. maja

Početna cena je 9,3 miliona evra, većinski vlasnik je belgijska kompanija Delez, a 23,2 odsto je društveni kapital

BEOGRAD - Agencija za privatizaciju produžila je danas rok za otvaranje ponuda za kupovinu 16,3 odsto akcija trgovinskog preduzeća C market iz Beograda, sa 30. aprila na 18. maj.

Početna cena je 9,3 miliona evra, što je procenjena vrednost kapitala koji je ponuđen na prodaju na kraju 2013. godine. C market je u većinskom vlasništvu belgijske kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Delez, a 23,2 odsto je društveni kapital. Agencija za privatizaciju prodaje 70 odsto društvenog kapitala, što je 16,3 odsto akcija, a prestali društveni kapital biće podeljen sadašnjim i bivšim radnicima C marketa.Preduzeće zapošljava 3.244 radnika, a u 2013. godini prihodi C marketa bili su 223,1 milion evra, a rashodi 211,7 miliona evra.

Agencija za privatizaciju je do sada nekoliko puta objavljivala prodaju preostalog društvenog kapitala C marketa, ali je postupak prekidan jer su postojale pravne smetnje. Jedini zainteresovani kupac bio je Delez.Na poslednjoj ponudi početna cena bila je 9,58 miliona evra.Većinski paket akcija C marketa prodat je 2005. godine beogradskim biznismenima Miroslavu Miškoviću i Milanu Beku, a ta prodaja je među 24 sporne privatizacije koje ispituju nadležni državni organi.Belgijski Delez je krajem jula 2011. godine od Miškovića kupio Delta maksi, u čijem sastavu posluje C market, za 932,5 miliona evra, uključujući neto dug od 318 miliona evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.