PRLJAVA ZNAČKA: Pušić pomagao u švercu cigareta?

Izvor: Kurir, 25.Jul.2014, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRLJAVA ZNAČKA: Pušić pomagao u švercu cigareta?

Bivši načelnik UKP Bogdan Pušić bio u prisnim odnosima s Mirkom Vučurevićem, koji se u akciji „Mreža“ pominje kao jedan od glavnih švercera cigareta na ovim prostorima

BEOGRAD - Bivši načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić imao je bliske veze s ljudima osumnjičenim za šverc cigareta, saznaje Kurir!

Naime, Pušić je na početku svoje policijske karijere, davne 1994. godine, stupio u kontakt s Mirkom Vučurevićem. Prvi susret >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ove dvojice desio se u policiji, kada je Vučurević bio priveden jer je bio u pratnji šlepera punog švercovanih cigareta.

Tajni dil u zatvoru

- Policija je privela Vučurevića i nije prošlo ni pola sata a već je zvao neko iz DB i tražio da se on hitno pusti. Pušić, koji je te noći bio na dužnosti, ušao je kod Vučurevića u ćeliju i počeo da pravi scenu. Urlao je: „Je.. ćemo ti mater“, a zatim mu je šapnuo na uvo: „Ne brini, sve je sređeno“. Njih dvojica su se toliko zbližili da je čak Pušić punih sedam godina živeo u Vučurevićevom stanu - tvrdi dobro obavešteni izvor Kurira iz policije.

Vučurevićevom ulogom u švercu cigareta tek devet godina kasnije počinje ozbiljnije da se bavi policija. Prema izveštaju akcije „Mreža“, on je označen kao jedan od ključnih ljudi koji su učestvovali u krijumčarenju cigareta, a imao je otvorenu podršku vodećih struktura tadašnje Savezne uprave carina i DB. Cigarete, koje je uvozilo njegovo preduzeće Okrim“, u zemlju su ulazile za račun preduzeća „Svisar“ i „Centreks“. Međutim, i protiv mnoštva dokaza (uključujući i zaplenjene cigarete koje je Vučurevićeva firma prodala „Politici“), policija nikada nije podnela krivičnu prijavu protiv njega! A razlog za to je, kaže naš izvor, to što je Vučurević negovao veze sa DB, ali i sa Pušićem!

Biznismen Stanko Subotić Cane, koga je Specijalni sud u Beogradu pre dva dana oslobodio optužbi da je organizovao šverc cigareta tokom devedesetih, više puta je u otvorenim pismima kao jednog od učesnika u montiranju procesa protiv njega pominjao Bogdana Pušića, bivšeg zamenika načelnika Uprave kriminalističke policije i jednog od najbližih saradnika direktora MUP Milorada Veljovića.

- Odlučio sam da odem iz Srbije 1997. godine, kad mi je policija nezakonito upala u firme i stan. Neki pripadnik MUP, za koga danas verujem da je Bogdan Pušić, odneo je iz moje kancelarije pečate, lične beleške i blanko dokumenta i nikad mi ih nije vratio. To je isti čovek koji je 2003. vodio akciju „Mreža“ - objasnio je Subotić.

Reketiranje Subotića

Nešto ranije Subotić je i u pismu s materijalnim dokazima koje je uputio Evropskoj komisiji opisao Pušićevu ulogu.

- U montiranom sudskom procesu koji se vodi protiv mene skoro četiri godine su držali u pritvoru Stevana Banovića, bivšeg direktora Savezne uprave carina, terajući ga da me lažno optuži za šverc cigareta

- naveo je Subotić.

(S. V.)

Poslednji trzaji Pušićeve ekipe

POLICIJSKA MAFIJA SE SVETI KURIRU

Ostaci policijske mafije, predvođeni Bogdanom Pušićem, spremili su osvetu Kuriru jer je posle našeg razotkrivanja njihovih afera došlo do smena u vrhu MUP i rušenja njihovih kriminalnih šema! Ostatak „mafije u plavom“ planira da uceni ljude koji su pod istragama po raznim osnovama, a poruka za njih je jasna i jednostavna: pomozite nam da uništimo Kurir, a vaš slučaj će se „izgubiti“ i istraga će biti stopirana. Za hajku protiv Kurira spremljeni su i provereni mediji, koji su branili policijsku mafiju kad je Kurir pisao o kriminalu u vrhu MUP.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.