PRISTAO NA USTUPKE: Aleksis Cipras priznao poraz

Izvor: Kurir, 03.Jun.2015, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRISTAO NA USTUPKE: Aleksis Cipras priznao poraz

Predstavili smo realističan plan za izlazak iz krize. Ukoliko institucije i naši partneri iz evrozone taj plan prihvate, to bi označilo kraj podela u Evropi, rekao je Cipras

ATINA - Premijer Grčke Aleksis Cipras izjavio je da je njegova vlada poslala međunarodnim kreditorima sveobuhvatan i realističan plan reformi u kojem je pristala na „teške ustupke“ kako bi dugo očekivani sporazum konačno mogao da bude potpisan.

- Predstavili smo realističan plan za izlazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz krize. Ukoliko institucije i naši partneri iz evrozone taj plan prihvate, to bi označilo kraj podela u Evropi. Pristali smo na ustupke jer pregovori zahtevaju ustupke - rekao je Cipras.

On dodaje da nije čekao da kreditori iznesu predlog.

- Mi smo sami predložili plan, a odluka da li žele da budu realni sada je na političkim liderima Evrope - poručio je on, dodajući da veruje da će evropski lideri doneti ispravnu odluku.

Grčka ovog meseca treba da vrati četiri rate duga MMF vredne 1,6 milijardi evra.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.