Izvor: Blic, 26.Maj.2017, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIJAVLJEN PRVI SLUČAJ OPASNE "IGRE" Devojčica iz Bečeja stigla do 3. nivoa, na telu ima crtež PLAVOG KITA

Odeljenju za visoko tehnološki kriminal prijavljen je prvi slučaj koji ima veze sa bizarnom igrom "Plavi kit".

Devojčica (12) iz Bečeja stigla je do trećeg nivoa u igri "Plavi kit" i na njenom telu uočen je crtež u obliku kita, koju učesnici u ozloglašenoj internet igrici crtaju na svom telu, piše RTS.

Nema vidljivih povreda na njenom telu.

Učenica je izjavila da je "igru" instalirala na "Gugl" aplikaciji na mobilnom telefonu svoje majke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Apeluje se na roditelje da proveravaju aplikacije na mobilnim telefonima i tabletima svoje dece i ako primete aplikaciju te igrice odmah obaveste policiju.

Prva meta "Plavog kita" u Srbiji, kako je "Blic" već pisao bio je dečak od koga je igra tražila da se samopovređuje, a kada je hteo da je obriše počele su da mu stižu pretnje.

Podestimo, igra "Plavi kit" kruži internetom u zemljama u okruženju. U njoj se deca pozivaju na samopovređivanje, pa čak i samoubistvo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RTS: "Plavi kit" stigao u Srbiju, prvi slučaj u Bečeju

Izvor: B92, 26.Maj.2017

U Odeljenju za visokotehnološki kriminal u Bečeju je zabeležen prvi slučaj koji ima veze sa igrom "Plavi kit", saznaje RTS...Kako navodi javni servis, devojčica iz Bečeja je navodno stigla do trećeg izazova u igri "Plavi kit". RTS piše i da je na njenom telu "uočen crtež u obliku kita koju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.