PRESUDA MONSTRUMU: Trostruki ubica završio na psihijatriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2017, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRESUDA MONSTRUMU: Trostruki ubica završio na psihijatriji

Stručnjaći tvrde, Niče je počinio krivično delo u stanju smanjenje uračunljivosti ali ne do bitnog stepena

Ante Niče (35) iz sela Suhača, kod Livna optužen je za ubistvo majke Luce (66), gluvonemog brata Matka (46) i snaje Sandre (44), koje se desilo 30. oktobra 2015. godine u večernjim satima. Kantonalni sud Livno u predmetu protiv optuženog Ante Niče objavilo je presudu kojom mu se određuje prisilni smeštaj u psihijatrijskoj zdravstvenoj ustanovi u trajanju od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šest meseci, i to tri dana od izrečene presude.

Poremećaj ličnosti

Na glavnoj raspravi svoj nalaz i mišljenje dao je veštak, dr. Salih Terzić, koji je naveo da je Niče počinio krivično delo u stanju smanjenje uračunljivosti, ali ne do bitnog stepena. Dr. Terzić je naveo da se radi o disocijalnoj osobi sa poremećajem ličnosti, a njegovom nalazu se usprotivila odbrana te je naloženo drugo veštačenje.

- Iz nalaza i mišljenja tima veštaka kod optuženog uračunljivost u vreme izvršenja krivičnog dela bila je potpuno isključena, odnosno, da je bio neuračunljiv te da je, s obzirom na njegovo stanje i agresiju, opasan i za sebe i za okolinu i potrebno ga je smestiti u zdravstvenu ustanovu - rečeno je iz Suda.

Priznao zločin

Foto: Youtube/Printscreen/TV1 HD

- Sud je prihvatio njihove nalaze i mišljenje, nakon čega je donešeno rešenje. Nakon pravosnažne presude, nadležnom Opšinskom sudu biće dostavljen zahtev za pokretanje postupka o prisilnom smeštaju optuženog Niče u zdravstvenu psihijatrijsku ustanovu – rekli su iz Suda.

Trostruko ubistvo članova porodice Niče je izvršio kuhinjskim nožem s više uboda svakoj od žrtava, nakon čega je pobegao. Stotine policajaca bile su u potrazi za Ničom, a trećeg dana u jutarnjim satima otkriven je u selu Komorani, gde se predao.

Ubistva je počinio nakon povratka s izdržavanja jednomesečne kazne zatvora u Mostaru zbog nasilja u porodici. Majka Luca od 35 uboda i snaja Sandra od šest uboda su podlegle na licu mjesta, dok je Matko, zadobivši osam uboda, umro na putu prema splitskoj bolnici, ali je komšijama pre dolaska Hitne i policije rekao ko je počinilac zločina, a što je Ante i priznao na ročištima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.