PREPORUKA: Hojpl lično odabrao poklon-knjigu za Bečlije!

Izvor: Kurir, 24.Nov.2014, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREPORUKA: Hojpl lično odabrao poklon-knjigu za Bečlije!

Od danas, 24. novembra, svi ljubitelji knjige moći će da pronađu svoj besplatan primerak romana Ane Gavalde “Zajedno, to je sve” koju građanima poklanja grad Beč

BEČ - Projekat “Jedan grad - Jedna knjiga”, koji se već trinaestu godinu održava u austrijskoj prestonici, ove godine donosi 100.000 besplatnih primeraka romana “Zajedno, to je sve” (Zusammen, ist man weniger allein), francuske spisateljice Ane Gavalde.

Od danas, 24. novembra, svi ljubitelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << knjige moći će da pronađu svoj primerak ovog dela u bibliotekama, knjižarama i višim školama za odrasle (VHS).  Ovogodišnji roman je baš zbog teme saživota u širem smislu, izabrao lično gradonačelnik Beča, Mihael Hojpl (Michael Häupl, SPÖ).

Radnja romana smeštena je u Pariz i govori o svemu što se događa između četiri potpuno različite osobe koje žive pod istim krovom. Beč se kao evropska metropola oduvek ponosio svojom kulturnom raznolikošću, pa je i priča o različitim ljudima, koji u zajedništvu pronalaze mir i prijateljstvo, i u tom smislu odličan izbor.

Predhodnih godina su Bečlije uzele svih 100.000 knjiga u roku od samo nekoliko dana. Projekat “Jedan grad -Jedna knjiga” od 2002. godine organizuje grad Beč, a građanima se svake godine besplatno nude dela poznatih autora.

Protekle godine jesen je građanima ulepšao roman T.K. Bojla “Sakriti tortilju” iz 1995, dok se 2011. godine, na desetogodišnjicu postojanja ove akcije, u Beču pojavio peruanski autor i dobitnik Nobelove nagrade, Mario Vargas Ljosa, koji je podelio 100.000 izdanja svog romana “Pripovedač” iz 1987. godine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.