PREOKRET: Turci po naređenju Davutoglua OBORILI RUSKI AVION Su-24!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jul.2016, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREOKRET: Turci po naređenju Davutoglua OBORILI RUSKI AVION Su-24!

Bivši premijer Turske Ahmet Davutoglu izjavio je u intervjuu za televiziju NTV da je on dao naređenje na osnovu kojeg je 24. novembra oboren ruski avion Su-24.

- Prema običajima naše države, upravo premijer u pisanoj direktivi Generalštabu određuje pravila stupanja u sukob. Ja sam izdao naređenje 10. oktobra - rekao je Davutoglu.

Ranije je objavljeno da su u Turskoj uhapšena dva pilota koja su oborila ruski bombarder Su-24 i oni su pritvoreni posle pokušaja vojnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << prevrata u državi.

U junu je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan uputio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pismo u kojem se izvinio za pogibiju ruskog pilota.

U Kremlju su više puta ponavljali da upravo izvinjenje i kompenzacija predstavljaju obavezan uslov za uspostavljanje dijaloga sa Ankarom.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.