PREMINUO OTAC RADETA ŠERBEDžIJE: Iz protesta nikada nije pogledao film u kome je glumio njegov sin

Izvor: Večernje novosti, 24.Jan.2017, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMINUO OTAC RADETA ŠERBEDžIJE: Iz protesta nikada nije pogledao film u kome je glumio njegov sin

U 104. godini umro Dane Šerbedžija, otac slavnog glumca Radeta ZAGREBOD STALNOG DOPISNIKA "NOVOSTI" OTAC slavnog glumca Radeta Šerbedžije, Dane, koga su svi zvali Danilo, umro je u 104. godini, nakon što je preboleo jaku upalu pluća. U pismu koje je ostavio naveo je da želi da samo porodica bude na sahrani, uz zvuke violine. Tvrdokorni Ličanin Dane Šerbedžija iz protesta nikada nije pogledao nijedan film ili pozorišnu predstavu svog talentovanog sina, jer je očekivao >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da će Rade postati lekar ili arhitekta, a ne glumac. Kao vojno lice naviklo na autoritet i poslušnost, bio je razočaran odlukom sina, za razliku od Radetove majke Stane koja nije propuštala nijednu premijeru. Ako bi na televiziji bio prikazivan neki Radetov film, serija ili snimak predstave, Dane bi samo uzeo ukrštene reči i napustio sobu. - Lepo sam pisao, a kako su moje domaće zadatke uvek čitali u školi, mislio je da ću napraviti nešto značajno. Osim glume, bavim se i pisanjem, što je satisfakcija za mog oca. Bio je neverovatan čovek, božanstven. Imao sam divan odnos sa roditeljima - znao je da kaže Rade Šerbedžija. Radetov sin Danilo napisao je na društvenim mrežama da je otišao seljak, rudar, proleter, prvoborac, otad, deda i pradeda: - Nakon što je u 104. godini pobedio upalu pluća, zdrav, odlučio je da ode, poslao bližnje iz sobe da odu malo da se odmore i zatvorio oči. Dosta mu je bilo. Ostavio je odelo za sahranu, u džepu pismo koje želi da se pročita na sahrani za samo najužu porodicu, meni je nedavno ostavio sat koji je dobio kad je išao u penziju, na sahrani samo violina da ga prati uz pesmu: “Kad u vojsku ja polazim i zeleno polje gazim. Suzama se boj ne bije već se vrela krvca lije”. Zdravo deda, ponosan sam što nosim tvoje ime.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Otac glumca preminuo u 104. godini!

Izvor: Mondo, 24.Jan.2017

Dane Šerbedžija, koji je odbijao da gleda filmove svoga sina, preminuo je sa pune 103 godine...Foto: MONDO, Stefan Stojanović..Domaća štampa prenosi da je Dane Šerbedžija, otac Radeta Šerbedžije, preminuo kod kuće nakon što se, izgledalo je, izborio sa upalom pluća...Šerbedžija o raspadu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.