Izvor: Blic, 26.Maj.2016, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDRASUDE I STEREOTIPI Evo šta Britanci misle o drugim državama, a koje POSEBNO PITANJE imaju za Srbiju

Opcija "Google autocomplete" omogućava uvid u najčešće pretraživana pitanja vezana za neki pojam, osobu ili, recimo, zemlju. Podaci koje možete da dobijete ponekad mogu biti zastrašujući, ali i jako smešni.

The UK stereotype map of Europe (according to Google) https://t.co/1vXhy79zG9 pic.twitter.com/8OybIltQAq

Magazin "Independent" istražio je šta su Britanci najviše pretraživali i šta ih je najviše zanimalo kad su u pitanju ostale zemlje Evrope i došli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su do zanimljivih saznanja o tome kakvo mišljenje Britanaci imaju o ostalim Evropljanima.

Postavili su pitanje: "Why is [country] so…" ili "Why does [country]…" (Zašto je [određena zemlja] tako…' ili 'Zašto [određena zemlja]…") i saznali kakve predrasude Britanci imaju o drugim zemljama.

Kada je reč o Srbiji Britance je najviše zanimao odgovor na pitanje: "Zašto Srbiju svi mrze?".

Oni koji su učestvovali u ovom istraživanju su se pitali i: "Zašto je Bosna i Hercegovina tako siromašna?", "Zašto Hrvatska ima tako veliku obalu?" i "Zašto je Švajcarska tako bogata?"

Jedno od najčešćih pitanja je, takođe, bilo i: "Zašto je Luksemburg uopšte država?"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.