POŽAREVAC: Uhapšen direktor JP Toplifikacija zbog zloupotreba!

Izvor: Kurir, 27.Avg.2014, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŽAREVAC: Uhapšen direktor JP Toplifikacija zbog zloupotreba!

Direktor Toplifikacije Z.R. se tereti da je kao odgovorna osoba omogućio izvođaču radova kroz postupak montaže predizolovnih cevi i izgradnji toplopredajne stanice na četiri lokacije u Požarevcu, uvede podizvođače koji nisu učestvovali u postupku javne nabake niti bili prikazani u ponudama

POŽAREVAC - Požarevačka policija uhapsila je odgovorno lice Javnog preduzeća "Toplifikacija" Z.R. (43) iz Požarevca, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zloupotreba službenog položaja i krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Osnovano se sumnja da je Z.R. u svojstvu odgovornog lica ovog preduzeća iskoristio službeni položaj i omogućio "Novosadskom preduzeću" da u navedene poslove, kao izvođača radova kroz postupak javnih nabavki na montaži predizolovnih cevi i izgradnji toplopredajne stanice na četiri lokacije u Požarevcu, uvede podizvođače koji nisu učestvovali u postupku javne nabake niti bili prikazani u ponudama.

Na ovaj način "Novosadskom preduzeću" omogućio je protivpravnu koris u vidu razlike cene izvedenih radova u iznosu od preko 3,5 miliona dinara.

Takođe se osnovano sumnja da je sproveo javnu nabavku 2014 godine, za navedene poslove koji su realizovani 2013. godine, i na ovaj način prouzrokovao štetu preduzeću na čijem je čelu, u iznosu od preko 3,3 miliona dinara.

Direktoru se stavlja na teret i da je suprotno odluci Nadzornog obora JP“Toplifikacija“ angažovao advokate i sa njima sklopio fiktivne ugovore a nakon toga ih isplatio u iznosu od 80.000 dinara.Krivična prijava podneta je i protiv odgovornih lica firmi koje su učestovale u izvođenju radova, D.K. (39) iz Novog Sada, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama, jer je tokom realizacije poslova zaključio ugovore sa podizvođačima, za identične radove, kao i protiv R.R.(48) iz Obrenovca za isto krivično delo jer je dostavio ponudu za radove koje je već izveo zasnivajući ponudu na lažnim podacima.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.