POŽAR NA ZAGREBAČKOJ KATEDRALI: Upalili 3000 lampiona pa zapalili skelu na tornju

Izvor: Kurir, 22.Dec.2014, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŽAR NA ZAGREBAČKOJ KATEDRALI: Upalili 3000 lampiona pa zapalili skelu na tornju

ZAGREB - Jedan od 3000 puštenih lampiona u ponedjeljak naveče zapalio je deo skele uz južni toranj Zagrebačke katedrale i izazvao požar, kojega su vatrogasci ugasili, a šteta je manja.

Gradski zavod za upravljanje u hitnim situacijama je saopštio kako je od Županijskog centra 112 u 20,35 sati dobio dojavu da je došlo do požara dela skele koja je postavljena uz južni toranj Zagrebačka katedrale, koji je visok gotovo 105 metara.

Paljenje jednog dela skele >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uzrokovao je jedan od 3000 lampiona koji su u 20 sati pušteni s prostora pijace Dolac u sklopu održavanja performansa.

Požar su brzom intervencijom ugasili vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, nije bilo ozleđenih osoba, a šteta od požara je male materijalne vrednosti, stoji u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.