POTPISAN UGOVOR: Beoton postao vlasnik Sporta

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTPISAN UGOVOR: Beoton postao vlasnik Sporta

Kompanija koja ima velike uspehe u sektoru izdavaštva i muzičkoj produkciji kupila najstariji dnevni sportski list na Balkanu

Kompanija "Beoton" je danas sa kompanijom "Novosti" potpisala ugovor o kupoprodaji "Sporta", najstarijeg dnevnog sportskog lista na Balkanu.

Uz "Beoton", kompaniju koja ima velike uspehe u sektoru izdavaštva i muzičkoj produkciji, "Sport" će postati lider među dnevnim sportskim novinama ne samo u Srbiji već i regionu. Planovi "Beotona" zato >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i idu u smeru daljeg modernog razvoja "Sporta", koji će pratiti i redizajnirani izgled novine, jedinstven među štampanim medijima u Evropi. Ovom renomiranom dnevnom listu, koji proslavlja 70 godina od izlaska prvog broja, "Beoton" će obezbediti savremene i kvalitetnije uslove rada.

Cilj "Beotona" je da se "Sport" profiliše kao novina koja će čitaocima omogućiti na prvom mestu istinito i ekskluzivno, ali i brzo izveštavanje o svim sportskim događajima i aferama. "Sport" će uz jasnu i čvrstu koncepciju biti prepoznatljiv među štampanim medijima.

"Sport" je udario temelje modernom sportskom novinarstvu, a iz njegove radionice izašlo je mnogo talentovanih novinara koji su perom branili i podizali ugled jugoslovenskog sporta. Nastao je 5. maja 1945. pod imenom "Fiskultura". Posle godinu dana menja ime u "Naš sport", od 14. jula 1952. je deo "Borbine" kuće, promenio je ime u "Sport" i štampao se na velikom format, a od oktobra 1967. svakodnevno se pojavljuje na kioscima.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.