POSVAĐALI IH, PRODALI IM ORUŽJE pa ih MIRE: SAD pozivaju na REŠENJE KRIZE u Persijskom zalivu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2017, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSVAĐALI IH, PRODALI IM ORUŽJE pa ih MIRE: SAD pozivaju na REŠENJE KRIZE u Persijskom zalivu!

Američki državni sekretar pozvao na smirivanje tenzija

Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je danas da bi Katar i četiri arapske zemlje, koje bojkotuju svog malog, ali bogatog suseda, trebalo da zajedno sednu i pokušaju da dođu do rešenja aktuelne krize.

PUKLO SAVEZNIŠTVO! Turska ne veruje američkim TRIKOVIMA!

- Naredni produktivan korak bi za svaku od zemalja bio da sednu zajedno i nastave ovaj razgovor. Verujemo da su naši saveznici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i partneri jači kada rade zajedno ka jednom cilju, za koji smo svi saglasni da je zaustavljanje terorizma i borba protiv ekstremizma - navodi se u saopštenju Tilersona.

On je dodao i da bi smanjenje retorike, takođe, pomoglo da se smanje tenzije.

Tilerson je naglasio da će SAD ostati u bliskom kontaktu sa svim umešanim zemljama.

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat ranije ovog meseca prekinuli su sve veze sa Katarom, optuživši tu zemlju da podržava i finansira terorizam.

Arapske zemlje su nedavno uputile listu zahteva Kataru u kojoj su, između ostalog, tražile da Katar ugasi televiziju "Al-Džazira" i njene podružnice, prekine diplomatske veze s Iranom i vojnu saradnju sa Turskom, kao i veze sa "terorističkim organizacijama".

Prethodno su SAD potpisale ugovore, vredne milijarde dolara, o prodaji naoružanja Saudijskoj Arabiji i Kataru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.