POKUŠAO DA PROŠVERCUJE 220 LITARA NAFTE: Carinici razotkrili krijumčara iz Novog Pazara (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 06.Maj.2016, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKUŠAO DA PROŠVERCUJE 220 LITARA NAFTE: Carinici razotkrili krijumčara iz Novog Pazara (FOTO)

Carinici su 5. maja na graničnim prelazima Uvac i Horgoš sprečili pokušaje krijumčarenja nafte i deviza.

Na prelazu Uvac koji se nalazi na granici sa BiH, 5. maja u popodnevnim časovima otkriven je pokušaj krijumčarenja 220 litara nafte.

Naftu su otkrili carinski službenici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja u saradnji sa graničnom policijom kada su na ulazu u zemlju pregledali autobus novopazarskih registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Sarajevo - Novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Pazar.

Vozač autobusa, 38-godišnji srpski državljanin iz Novog Pazara, je carinicima rekao da nema ništa da prijavi, ali je zahvaljujući detaljnoj kontroli neprijavljena nafta otkrivena u prostoru za prtljag, kao i u specijalno napravljenom rezervoaru koji nije bio priključen na pogon vozila.

Foto: Uprava carina

Nekoliko sati ranije, na ulazu u zemlju, na graničnom prelazu Horgoš, otkriveno je i 11.000 neprijavljenih evra.

Neprijavljeni novac otkriven je kod turskih državljana koji su na prelaz došli automobilom ''''DaimlerChrysler'''' nemačkih registarskih oznaka, a koji su putovali iz Nemačke u Tursku.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da nose samo lični prtljag, ali je ubrzo ličnim pretresom suvozača ustanovljeno da u unutrašnjem džepu sakoa nosi koverat sa 21.000 evra.

Putniku je odmah vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak od 11.000 evra privremeno zadržan do okončanja postupka, navodi se u saopštenju Uprave carina.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Carina: Zaplenjena nafta i 11.000 evra

Izvor: Blic, 06.Maj.2016

Carinici su juče godine na graničnim prelazima Uvac i Horgoš sprečili pokušaje krijumčarenja nafte i deviza...Na prelazu Uvac koji se nalazi na granici sa BiH, u popodnevnim časovima, otkriven je pokušaj krijumčarenja 220 litara nafte...Naftu su otkrili carinski službenici iz Odeljenja za suzbijanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.