POGINULA RADNICA U FABRICI ORUŽJA Povređeni: Ne sećamo se ničega, samo zujanja u ušima i eksplozije!

Izvor: Kurir, 06.Jul.2015, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGINULA RADNICA U FABRICI ORUŽJA Povređeni: Ne sećamo se ničega, samo zujanja u ušima i eksplozije!

Slobodanka Ćorić (55) poginula, a sedmoro radnika povređeno u havariji koja se dogodila u mojkovačkom postrojenju

MOJKOVAC - Jedna radnica je poginula, a sedmoro njih je ozbiljno povređeno u eksploziji koja se juče ujutru dogodila u fabrici oružja „Tara“ u Mojkovcu u Crnoj Gori.

Stradala je dugogodišnja radnica Slobodanka Ćorić (55), koja je primljena u bolnicu u kritičnom stanju, ali je na operacionom stolu preminula od posledica ranjavanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
- Ne znam šta se desilo. Radila sam u montaži i odjednom je došlo do eksplozije. Ne sećam se ničega, samo zujanja u ušima i eksplozije - ispričala je radnica Danijela Vasović za podgoričke Vijesti.

Površinske rane

Ona je zadobila površinske rane na desnoj nozi i kaže da nisu mnogo opasne.

- U urgentni blok bjelopoljske Opšte bolnice nakon eksplozije je primljeno osam osoba, od kojih je najteže povrede imala Slobodanka Ćorić. Ona je primljena u teškom opštem stanju, usled čega je kasnije preminula uprkos preduzetim merama reanimacije - rekao je Radiju Crne Gore dežurni hirurg Milivoje Stijović.

Proizvodnja

PRAVE RAKETE I DELOVE ZA „MIG“ I „SUHOJ“

U mojkovačkoj fabrici oružja proizvode pištolje, puške, piropatrone svih tipova, IC mamce, raketne motore, sredstva specijalne namene koja koriste policijske i vojne snage. Mojkovačka fabrika proizvodi i pirotehničke punjače za signalne rakete, raketne punjače za katapult sedišta za avione „mig 21“, „mig 23“, „su 25“, „su 27“, „mig 29“, „L 39“.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.