PODVIG: Skočio u hladni Jadran, izvukao vozača

Izvor: Mondo, 06.Feb.2016, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODVIG: Skočio u hladni Jadran, izvukao vozača

Beranca Miomira Mitrovića (41) sigurne smrti spasila je hrabrost i veština mladog Kotoranina Vida Vujkovića (22).

Foto: iStock Crna Gora

Miomir se pre dva dana nalazio za volanom "pasata" vozeći se obalom zaliva od Kotora ka Herceg Novom. Kod mesta Strp preticao je autobus i, najverovatnije, usled klizavog kolovoza, udario u ivičnjak, da bi od siline udara auto sleteo u more, uz sam drum, pišu "Večernje novosti".

Kadet već položio test

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />VIDO Vujković je momak vičan moru, ali i veoma hrabar, odvažan i human. Tog umalo tragičnog dana, kada se u pravo vreme našao na pravom mestu, putovao je u Trening centar Azalea, gde je trebalo da bude na obuci za pomorskog kadeta. Ispit hrabrosti i spretnosti, sticajem okolnosti, položio je i pre nego što je i počeo kadetsku obuku, pišu "Novosti".

Naišao je autobus na liniji Kotor - Herceg Novi a Vido Vujković, jedan od putnika, izašao je i veoma brzo reagovao.

Jaki talasi su nosili "pasat" dalje od obale i počeo da tone. Uvidevši da su sekunde u pitanju, mladi Kotoranin je skinuo jaknu, skočio u hladno more, potom skinuo i džemper i doplivao do "pasata" da bi izbavio vozača.

"Zarobljeni" Mitrović je uspeo da otvori prozor i uspaničeno je ponavljao: "Ne znam da plivam!".

Vido Vujković ga je umirivao, govoreći mu da se provuče kroz prozor napolje. Pošto ga je poslušao, hrabri Kotoranin je Beranca uhvatio za ruku i glavu i plivajući dovukao do obale.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.