POČETAK UZ MARŠ NA DRINU: Održani promenadni defilei vojnih orkestara povodom Dana Vojske (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČETAK UZ "MARŠ NA DRINU": Održani promenadni defilei vojnih orkestara povodom Dana Vojske (FOTO)

Tokom defilea, na nekoliko tačaka, Reprezentativni orkestar Garde je izveo još sedam kompozicija

 Obeležavanju sutrašnjeg praznika - Dana Vojske Srbije - danas su se priključili i Vojni orkestar Niš i Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, promenadnim defileima ulicama Beograda i Niša, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Promenadni defile u Beogradu počeo je na ulazu u Knez Mihajlovu ulicu, izvođenjem najčuvenije srpske koračnice, "Marš na Drinu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
.

Šetači u Knez Mihajlovoj imali su prilike da uživaju u marševima posvećenim velikim vladarima Srbije, Milošu Obrenoviću, Petru I Karađorđeviću, kraljevima Milanu i Aleksandru, ali je gardijski orkestar pokazao da su im bliske i malo lakše note, izvođenjem džez i pop kompozicija poput "Saint Louis Bluesa", "Superstition", izmamivši gromke aplauze publike.

Nije izostalo ni marširanje mališana, niti pravljenje video snimaka za uspomenu na to atraktivno dešavanje.

Svečani defile u Beogradu završen je pred Kalemegdanom, ponovnim izvođenjem "Marša na Drinu".

Defile Vojnog orkestra Niš otpočeo je nastupom na Trgu Kralja Milana, nakon čega je nastavljen u Obrenovićevoj ulici i na Trgu Kralja Aleksandra, a građani Niša imali su priliku da uživaju u marševima i koračnicama "Marš na Drinu", "Moja domovina", "Vojvoda Stepa Stepanović", "Aleksandar Prvi", "Milan Obrenović" i mnogim drugim.

Dirigent vojnog orkestra bio je kapetan Dejan Ðorđević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.