POBEDA Srpski tenkisti najbolji u Rusiji

Izvor: Blic, 02.Avg.2015, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBEDA Srpski tenkisti najbolji u Rusiji

Srpski tenkisti ubedljivo najbolji u prvoj trci prve etape takmičenja na danas otvorenim Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji. Na igrama učestvuje 17 država.

Kao i prošle godine, Tenkovski biatlon privukao je najveći broj učesnika, ukupno 13. Ove godine posade Vojske Srbije takmiče se na tenkovima žute boje. Prva posada naših tenkista vozila je juče, i u konkurenciji Tadžikistana, Venecuele i Nikaragve zauzela ubedljivo prvo mesto.

U drugoj vožnji tim Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je, očekivano, bio najbolji. Rezultati individualne trke koji će odlučiti kojih osam reprezentacija ide u polufinale, biće poznati u sredu popodne.

Međunarodne vojne igre 2015. otvorio je juče ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu na poligonu "Alabino" kod Moskve.

Ekipa Vojske Srbije, koja se takmiči u tenkovskom bijatlonu, predstavljala je Srbiju na današnjoj ceremoniji među timovima iz ukupno 17 država Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Jučerašnjoj svečanosti prisustvovao je komandant RV i PVO general-major Ranko Živak i ambasador Republike Srbije u Ruskoj Federaciji Slavenko Terzić.

Ministar Šojgu rekao je ova manifestacija pomaže jačanju poverenja među oružanim snagama različitih država. Nada se da će Međunarodne vojne igre u budućnosti dostići nivo vojne olimpijade.

Na ceremoniji otvaranja nastupilo je nekoliko stotina umetnika, sportista i vojnika, a najveću pažnju izazvao je nastup akro-grupe Ruski vitezovi na avionima "suhoj-27".

Međunarodne vojne igre održavaju se od 1. do 15. avgusta u deset republika Ruske federacije i na njima učestvuje 57 ekipa iz 17 država i 20 grupa posmatrača iz šest zemalja. Vojske članice NATO ne učestvuju na igrama.

Ekipe će se takmičiti u ukupno 14 različitih disciplina ili takmičenja koja obuhvataju gotovo sve rodove konvencionalne vojske.

Najviše pažnje privlači Tenkovski biatlon koji je počeo na "Alabinu" i takmičenje vazduhoplovaca "Aviadarts" na poligonu Dubrovički u Rjazanjskoj oblasti. U istom periodu širom Rusije, vojničke veštine odmeravaće mehanizovane jedinice, artiljerci, pripadnici PVO i ABHO, mornarička pešadija, mornarica, ali i vojni kuvari. Među zemljama učesnicama jedino Rusija i Kina imaju predstavnike na svim takmičenjima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.