PLO za prekid saradnje sa Izraelom

Izvor: VOA, 06.Mar.2015, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLO za prekid saradnje sa Izraelom

Centralni savet PLO-a, preporučio je prekidanje bezbednosne saradnje sa Izraelom posle sastanka na kojem je navedeno da Izrael nije ispoštovao sporazum potpisan između dve strane.

Palestinska oslobodilačka organizacija pozvala je predsednika Mahmuda Abasa da prekine bezbednosnu saradnju sa Izraelom, kako izgleda u znak odmazde za zamrzavanje  palestinskih poreskih prihoda od strane jevrejske države.

Centralni savet PLO-a, preporučio je to juče posle dvodnevnog >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << sastanka na kojem je navedeno da Izrael nije ispoštovao sporazum potpisan između dve strane.

Predsednik Abas nije se izjasnio da li će prihvatiti preporuku PLO-a, a nije reagovala ni izraelska strana. Izrael je zamrznuo poreske prihode od Palestinaca u januaru, nakon što su palestinske vlasti saopštile da žele da se pridruže Međunarodnom krivičnom sudu, što je potez kojem se oštro protive Izrael i Sjedinjene Države.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Ban zabrinut zbog urušavanja mira na Bliskom istoku

Izvor: RTS, 06.Mar.2015

Generalni skeretar UN Ban Ki Mun izrazio je zabrinutost zbog odluke palestinskih lidera na Zapadnoj obali da prekinu bezbednosnu saradnju s Izraelom, i pozvao međunarodnu zajednicu da doprinese sporazumu o miru na Bliskom istoku. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.