PLJAČKA U INZBRUKU: Ukrali nekoliko miliona iz firme za transport novca!

Izvor: Kurir, 22.Dec.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PLJAČKA U INZBRUKU: Ukrali nekoliko miliona iz firme za transport novca!

Imali su ključ za ulaznu kapiju, kao i šifre trezora. Reč je ili o ljudima koji su bliski preduzeću ili onima koji su se domogli poverljivih podataka, kažu u policiji

INZBRUK - Austrijska policija juče je otkrila višemilionsku pljačku preduzeća specijalizovanog za obezbeđenje transporta novca u Inzbruku koja se dogodila u subotu popodne.

Istražiteljima je već sad jasno da su počinioci bili do detalja upoznati kako funkcioniše preduzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koje su pokrali. Imali su ključ za ulaznu kapiju, kao i šifre trezora. Reč je ili o ljudima koji su bliski preduzeću ili onima koji su se domogli poverljivih podataka, kažu u policiji

Krađa trezora odigrala se u subotu oko 17:30. Dvojica masikranih pljačkaša su, unazad vozeći automobil sa ukradenim tablicama, ušli u podzemnu garažu. Tablice su ukradene prethodnu noć, između petka u 16:30 i subote u 08:30 ujutru, sa jednog automobila koji je bio na otvorenom parkiralištu takođe u Inzbruku.

Nadzorne kamere poprskali su penom i otvorili vrata i potom pomoću elektronske šifre i trezor. Posle toga su pokupili novac, više miliona evra. Novac su ubacili u automobil kojim su došli i pobegli. Akcija je trajala oko 20 minuta, kaže policija, koja moli javnost za pomoć u pronalaženju počinilaca.

(M. Ilić)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.