PILOT ISKOČIO U LETU I SPASAO SE: Osam padobranaca poginulo u avionskoj nesreći u Finskoj!

Izvor: Kurir, 20.Apr.2014, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PILOT ISKOČIO U LETU I SPASAO SE: Osam padobranaca poginulo u avionskoj nesreći u Finskoj!

HELSINKI - Osam osoba je poginulo kada se danas na jugozapadu Finske srušio avion sa grupom padobranaca amatera, saopštila je finska policija. Nesreća se dogodila kod Jemijervija, u oblasti Satakunta, navela je policija i dodala da su padobranci bili iz "oblasti" u okolini aerodroma tog grada.

U avionu se nalazilo 11 osoba - 10 padobranaca i pilot. Tri osobe uspele su da iskoče iz aviona, među njima i pilot, i preživele su nesreću. Oni se nalaze u bolnici, a njhovi životi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nisu u opasnosti. Pretpostavlja se da je avion Komp Er 8 imao, kako navode finski mediji, problem na motoru. Aerodrom u Jemijerviju najveći je padobranski centar u Finskoj, a jedan lokalni padobranski klub danas je tamo proslavljao Uskrs.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.