PIJANCE I BOG ČUVA: Mladić (23) pao s mosta, pa ga policajci sajlom izvlačili iz nabujale reke!

Izvor: Kurir, 27.Apr.2015, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIJANCE I BOG ČUVA: Mladić (23) pao s mosta, pa ga policajci sajlom izvlačili iz nabujale reke!

Pijani mladić je imao mnogo sreće, jer da ga je vode ponela malo dalje gde ne postoji rastinje ne bi imao za šta da se uhvati i najverovatnije bi se udavio

HALAJN - Dva policajca spasla su pijanog mladića (23) iz nabujale alpske reke Salcah (Salzach). Oni su uspeli uz pomoć sajle da ga izvuku iz ledene vode.

Nije jasno kako je ovaj dvadesettrogodišnji mladić iz Salcburga pao u reku. Pretpostavlja se da je na povratku kući, oko 4 sata ujutro,  stigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << do mosta, koji se nalazi u centru mesta Halajna (Hallein), i da se previše nagao preko ograde i izgubio ravnotežu i pao u planinsku reku u kojoj je temperatura vode oko 6 stepeni.  Mladić je počeo da zapomaže i uspeo da se uhvati i drži za neko žbunje kako ga reka ne bi odnela. Srećom jedan prolaznik je čuo pozive za pomoć i odmah pozvao policiju, koji su se za par minuta stvorili na mostu.

“Naravno da smo odmah potrčali prema njemu”, opisuje situaciju gradski policajac, Franc Vajtgaser (Franz Weitgasser), koji je sa svojim kolegom Jozefom Kancom bio na mestu nesreće.

“Kada smo pogledali sa mosta, videli smo mladića kako se drži za žbunje koje se nalazi pored obale reke, između brane visoke 5 metara i vode”, kaže Vajtgaser.

Kako nisu mogli nikako drugačije da mu priđu, brzo su izvadili sajlu za vuču iz gepeka policijskog automobila i dobacili mu, kako bi se mladić uhvatio za nju.  Iako mrtav pijan on je ipak uspeo da uhvati sajlu i čvrsto se drži za nju. Uz pomoć ono malo preostale snage uspeo je da se prvuče obali, a onda su ga policajci vukući sajlu svom svojom snagom izvukli na sigurno.

Vajtgaser kaže da je mladić imao mnogo sreće, jer da ga je vode ponela malo dalje gde ne postoji rastinje ne bi imao za šta da se uhvati i najverovatnije bi se udavio. On je kolima hitne pomoći prevežen u bolnicu gde je pregledan, a alko testom je utvrđeno da je u imao 1,52 promila alkohola u krvi. Momak policiji ije mogao da kaže kako je pao u reku jer se ničega nije sećao.

(M. Ć.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.