PAS ZVANI HRABROST Priča koja je rasplakala svet

Izvor: Blic, 24.Jul.2014, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAS ZVANI HRABROST Priča koja je rasplakala svet

Ispovest korisnika sajta "Imgur" koji se potpisuje kao Lajtenhajmer ostavila je mnoge čitaoce u suzama. Njegov tekst i fotografije, uz izvesna kraćenja, prenosimo u celosti. Pre nešto više od godinu dana, moja žena i ja smo izgubili dvoje dece u pobačajima. U tom trenutku našeg braka već smo imali mnoge probleme, a gubitak tih potencijalnih života delovao je kao bezdan - rupa koju ničim nismo mogli da popunimo.

Nekoliko meseci kasnije, radio sam u fabrici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podova. Nadgledao sam celo jedno krilo. Jednog dana sam se bavio nameštajem za vikendicu mog šefa u Floridi kada sam na drugom kraju hangara video jedno kuče. Odmah sam poželeo da ostavim posao i pomazim ga, ali bilo je previše toga da se uradi. Ali, ovo kuče nije imalo nameru da pristane na tako nešto. Prišao mi je i pogledao me onim njegovim velikim očima. Pomazio sam ga i odmah primetio da je prekriven vaškama i u lošem fizičkom stanju. Kada sam se primakao, pšrimetio sam nešto sivo oko njegove njuške, ušiju i lica.

Dao sam mu piletinu koju sam poneo za užinu, jer je bio tako mršav da sam mogao da mu osetim kosti. Počeo sam da šaljem slike mojoj ženi, jer sam počeo da planiram da ga dovedem kući. Nisam ni morao da se trudim, jer me je preduhitrila.

Mislio sam da ću morati da ga teram od vrata ceo dan dok se ne odjavim na poslu i odvedem ga kući. Mališa je zaspao na podu i ostao tamo ceo dan.

Doveo sam ga kući i oprao ga nebrojeno puta, da bih se rešio buva. Moja žena, ćerka i ja smo ga osušili i iščetkali mu krzno. Izgledao je dosta bolje, ali i dalje daleko od dobrog. Imali smo sreće što je preživeo prvu noć. Posle te noći, nazvali smo ga Ruster Kogburn, po liku kog je tumačio Džon Vejn u filmu "Čovek zvani hrabrost". To je bilo pravo ime za njega, jer je imao sposobnost da nastavi dalje uprkos svemu. Kada smo ga odveli kod veterinara, cela klinika je bila šarmirana prvog trenutka. Veterinar zbog njegove veličine nije mogao da identifikuje koja je rasa u pitanju. Ustanovili su da je u pitanju šetlandski ovčar star između 8 i 12 godina i težak 3,3 kilograma. Ovo je impresivni spisak svih njegovih bolesti: 1. Zakržljao rast zbog pothranjenosti 2. Katarakte i jedna smanjena zenica zbog povrede tupim predmetom u glavu 3. Čirevi na stomaku izazvani povraćanjem 4. Četiri oronazalne fistule u ustima izazvane truljenjem zuba 5. Potpuna gluvoća

Nakon operacija fistula, strogog medicinskog režimai meseci razmaživanja i porodice koja ga voli, Bezubi Ruster Kogburn postao je zanosni stariji gospodin u stilu ser Ijana Mekelena ili Kristofera Plamera. Ovaj tekst je fotografsko putovanje kroz dobro vreme koje smo proveli zajedno. Seo bi mi na noge ako bih pokušao da napustim kuću. Promrmljao bi nešto ako nije nešto bilo po njegovom.

Obožavao je da ga mama hrani na kašičicu, a omiljeno jelo mu je grčki jogurt. Kada je hteo da nam kaže da nas voli, šćućurio bi se nam se pod vratom.

Ovde se on vraća svojim vučjim korenima. Tog dana smo gledali film "The Grey".

Obasipali smo ga slatkim odevnim kombinacijama.

Pravi kockar. Voleo je da sedi na kartama usred naše partije.

Iznad svega je voleo da drema. Imao je gnezdo (crveno ćebe), ali i ljubavnicu (smeđe ćebe). Kakav spavanjac!

Spavao bi pored nas na podu posle svoje druge dremke posle doručka.

Ovde on vežba svoje namigivanje u stilu Lusil Blat (lik iz serije Arrested Development).

Bezubom Rusteru Kogburnu dali su tri meseca do godinu dana žviota. Stigao je do jedne godine pre nego što je bio previše bolestan da bi nas počastvovao svojom veličanstvenošću. Dana 2, juna 2014. gledao sam našeg najboljeg prijatelja, najdražeg ljubimca i najherojskijeg borca kog sam ikad video kako tone u zasluženu konačnu dremku dok smo mu njegova mama i ja držali šape. Nikad nisa mislio da mogu da volim ljubimca koliko sam voleo njega. Svako ko ga je upoznao istog trenutka ga je zavoleo. Njegovi veterinari, naši prijatelji, puna sala kada je imao kratku ulogu u jednoj predstavi. Bio je jedan jedini. Nadam se da smo mu dali dovoljno dobrih uspomena da bi se izbrisale one loše od ranije.

Rusteru, volimo te i uvek ćemo te voleti. Uživaj u dremci... Definitivno si je zaslužio!

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.