PANIKA NA RECI DRAVI: Leteće ribe napadaju, same uskaču u čamac!

Izvor: Kurir, 23.Avg.2014, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANIKA NA RECI DRAVI: Leteće ribe napadaju, same uskaču u čamac!

Iskakale su, letele su, udarale su i o dno čamca, a nekoliko ih je završilo u njemu, i to teških sigurno i po deset kilograma, opisuje mladić i priznaje da su se i otac i devojka, koji su bili s njim, zabrinuli i prilično se uplašili

PITOMAČA - Nikad nismo nešto tako doživeli, kaže mladić kog su na Dravi kraj Pitomače, u utorak oko 14 sati, napale - leteće ribe, i to doslovno!

- Iskakale su iz vode kao lude, letele su, udarale su i o dno čamca, a nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ih je završilo u njemu, i to teških sigurno i po deset kilograma - opisuje mladić i priznaje da su se i otac i devojka, koji su bili s njim, zabrinuli i prilično se uplašili.

- Devojka je počela da vrišti od straha. Nešto ovako na Dravi nikad nismo videli - kaže i dodaje da mu čamac, jer ima dobar motor, glisira. Veruje da je to uzrokovalo “ludilo” riba, za koje je dobro pretpostavio da je reč o vrsti tolstolobika.

Iz Uprave za ribarstvo hrvatskog Ministarstva poljoprivrede potvrđuju da je reč o jatu tolstolobika, i to belog, zvanog i beli glavaš. Uzrok neobičnog ponašanja riba je, objašnjavaju, motor čamca.

- Poznato je da tolstolobik reaguje na vibracije motora i pritom iskače iz vode tako da svakako možemo pretpostaviti da je to i ovde bio slučaj - kažu iz ministarstva.

Isto tvrdi i iskusni ribolovac Darko Janković iz Slavonskog Broda koji veruje da su ih vibracije dodatno uznemirile u vreme mresta. A drugi ribolovac iz Požege kaže da katkad jato tolstolobika napadnu veliki som ili štuka pa u odbrani skaču u vis.

(24sata.hr)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PANIKA-NA-RECI-DRAVI-Letece-ribe-napadaju-same-uskacu-u-camac

Izvor: medio.rs, 23.Avg.2014

Iskakale su, letele su, udarale su i o dno čamca, a nekoliko ih je završilo u njemu, i to teških sigurno i po deset kilograma, opisuje mladić i priznaje da su se i otac i devojka, koji su bili s njim, zabrinuli i prilično se uplašili..PITOMAČA - Nikad nismo nešto tako doživeli, kaže mladić...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.