PAMETNICA: Panda lažirala trudnoću kako bi dobila bolju hranu!

Izvor: Kurir, 27.Avg.2014, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAMETNICA: Panda lažirala trudnoću kako bi dobila bolju hranu!

Buduće mame dobijaju više voća i bambusa, tako da inteligentne pande pokazuju znake trudnoće samo da bi uživale u tim privilegijama, navodi ekspert iz centra

Džinovska panda u Kini je lažirala trudnoću kako bi dobila ukusniju hranu i bolje uslove. Ova vrsta je veoma ugrožena, pa buduće mame imaju poseban tretman.

Prvi prenos uživo rođenje pande je otkazan kada su eksperti otkrili da je panda lažirala trudnoću. Šestogodišnja Ai Hin je u julu prebačena >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u posebnu klimatizovanu sobu, gde je dobijala veće porcije bolje hrane.

"Buduće mame dobijaju više voća i bambusa, tako da inteligentne pande pokazuju znake trudnoće samo da bi uživale u tim privilegijama", navodi ekspert iz centra.

Samo 1.600 jedinki džinovskih pandi živi u divljini, dok je 300 njih u zoo vrtovima.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.