PAKLENI AVGUST Kuvaćemo se i danju i noću, ni pljuskovi neće oboriti TROPSKE TEMPERATURE

Izvor: Blic, 27.Jul.2017, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAKLENI AVGUST "Kuvaćemo" se i danju i noću, ni pljuskovi neće oboriti TROPSKE TEMPERATURE

Vrućina, toplotni talasi, tropske noći, ali i temperaturu preko 35 stepeni je sve što možemo očekivati od vremena u avgustu. Pljuskovi i grmnljavina rezervisani su za drugu polovinu meseca.

U celoj Srbiji se očekuje topao avgust sa srednjom temperaturom vazduha za oko dva stepena iznad višegodišnjeg proseka.

- Prvih deset dana tokom avgusta započeće tropskim talasom. Biće veoma toplo sa maksimalnom temperaturom oko 35 stepeni Celzijusovih. U nekim gradovina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uključujući i Beograd, očekuju se i tropske noći, kada se temperatura neće spuštati ispod 20 stepeni - objašnjava Slobodan Sovilj, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

On kaže da je samo 3. avgusta moguće da će doći do kratkog osveženja, koje će tek malo oboriti temperaturu. Nakon toga, sve do 10. avgusta će biti izrazito toplo.

- Nakon tog perioda i dalje će biti toplo, ali su moguće češće pojave pljuskova sa grmljavinom. To će i obeležiti drugu polovinu avgusta. Međutim, biće i dalje toplo, ali kiša će svakako malo sniziti temperaturu. Očekujemo da će u drugoj polovini meseca biti do 30 stepeni - prognozira Sovilj.

Prema proračunima meteorologa, ovo leto će svakako biti toplije u porođenju sa prošlom godinom.

Ovo leto toplije od prosečnog

Leto 2017. godine u Srbiji biće toplije od prosečnog, uz toplotne talase i broj tropskih dana koji je veći od uobičajenog, pokazala je danas objavljena ažurirana klimatska analiza Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Najtoplije temperature izmerene u avgustu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.