PAKAO OD DETINJSTVA: Dečaku (11) koji je izbo oca nasilnika da spasi majku, stižu poruke podrške!

Izvor: Kurir, 19.Apr.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAKAO OD DETINJSTVA: Dečaku (11) koji je izbo oca nasilnika da spasi majku, stižu poruke podrške!

"Nadamo se da će imati dobru negu i da će zaboraviti preživljeno" jedan je od postinga. Dečak je smešten kod rođaka i samo želi da što pre bude sa svojom majkom

BEČ - Hiljade poruka podrške stiže dečaku (11) i njegovoj majci od austrijskihsugrađana koje je dirnula porodična drama koja je eskalirala  i krvavo se završila u četvrtak uveče (16. april).

Da podsetimo u bečkom Leopoldštatu (Leopoldstadt, 2. gradska opština), 57-godišnji taksista >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Darko S. nožem napao svoju suprugu Maju R. (37). Nasilni i ljubomorni muž je nogom razbio vrata sobe u koju se ona sakrila od njega, bacio je na pod i više je puta ubo nožem po vratu i glavi. Najverovatnije bi ubio ženu, da joj u pomoć nije pritekao njihov jedanaestogodišnji sin Denis (sva imena su izmišljena, ali je izvesno da se radi o porodici koja potiče iz ex -Jugoslavije).

Dečak je iz kuhinje uzeo drugi nož i napao oca ubovši ga nekoliko puta u leđa. Denis je prvo pokušao da spreči napad oca na majku, ali nije uspeo. Kada je video da je otac krenuo nožen da bode njegovu majku, i sam je nožem zadao ocu tri uboda, od kojih su dva bila opasna po život jer su mu teško ozledili pluća i jetru.

Nasilni otac još uvek se nalazi u životnoj opasnosti. Majka, koja inače radi za ausutrijski Karitas kao kućna pomoćnicam, danas će biti otpuštena iz bolnice.  Sin je izazvao divljenje čitave Austrije, pišu danas austrijski mediji.

"Svaka čast dečaku, spasao je život svojoj majci", piše jedna Bečlijka, dok je jedna druga Austrijanka, Dagmar B, napisala: "Bože moj, koliko je nepodnošljivo moralo biti sve što je sin doživeo kad je morao tako da reaguje?".

Mnogi su zabrinuti za budućnost dečaka s obzirom na traumu koju je preživeo. Još uvek su na na stepeništu zgrade u Leopoldštatu vidljivi krvavi tragovi ove porodične tragedije.

"Nadamo se da će imati dobru negu i da će zaboraviti preživljeno" jedan je od postinga.

Jedina sinovljeva želja je da bude sa majkom, čim se ona vrati iz bolnice. On je u međuvremenu smešten kod svog ujaka.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.