Ovom hranom telo čistite od nikotina

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2016, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovom hranom telo čistite od nikotina

Nikotin je sastojak koji vas sprečava da ostavite cigarete, što ga čini jednim od najvećih poroka poznatih modernom čoveku. On može da izazove jače otkucaje srca, veći krvni pritisak i da poveća šanse za srčani udar. Zato, morate da znate šta vas može očistiti od toga ako ste već odlučili da koristite.

BROKOLI

Brokoli poseduje veliki nivo vitamina B5 i C, a vitamin B je upravo zadužen za mnoge bitne procese u vašem telu. Ako vam on nedostaje, primetićete >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da važe telo ne radi optimalno. Unošenjem brokolija održavate dobar metabolizam, ali i vaša pluća su zaštićena od toksina.

Foto: Freeimages

POMORANDŽA

Pomorandža je moćno citrusno voće koje može da vas oslobodi stresa i anksioznosti izazvano nikotinom.

SPANAĆ

Spanać sadrži B9 koji je poznat kao odličan izbacivaš nikotina. Nikotin vas sputava da normalno spavate i kriv je za to što se budite u sred noći.

ĐUMBIR

Đumbir može da vam pomogne da se rešite mnogih simptoma prouzrokvanih pušenjem. Kako biste ostvarili najbolji efekat, pojedite sirov đumbir. On bi mogao da vam pomogne i da ostavite nikotin.

Foto: Freeimages

BRUSNICA

Kiselina u brusnici vam pomaže da sklonite nikotin iz krvotoka brše nego što bi to išlo bez nje. Nikotin vam povećava šećer u krvi, kao i brusnica, ali zna se šta je zdravo, a šta ne.

LIMUN

Ako pušite, nikotin ostaje u vašem sistemu tri dana. On vam šteti ćelijama kože, a da to zaustavite, najbolje je da koristite limun koji citrične kiseline i vitamin C koristi za to, ali i pomaže vam da ostavite skroz nikotin.

ŠARPGAREPA

Ona ima vitamine A i C, te direktno unosom može da pokrije rupe koje vam napravi nikotin, pogotovo što se tiče oštećenih nervnih ćelija.

Foto: Freeimages

NAR

Kao što je rečeno, pušenje povećava otkucaje srca, krvni pritisak i smanjuje nivo kiseonika u krvotoku. Nešto može da bude kontranapad tim simptomima - nar. On pomaže i da povećate broj crvenih krvnih zranaca.

PŠENICA

Pušenje može da vam začepi krvne sudove, zato morate da konzumirate pšenicine klice koji vam daju dovoljno vitamina E. Pšenica može da vam smanji rizik od srčanih problema u starosti.

KELJ

Kelj je krstonosna povrćka i sve što je više jedete, imate manje šanse da dobijete kancer. Kelj je prirodan izvor antioksidanata koji mogu da vas oslobodi nepoželjnih stvari.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.