Ovo vredi imati: Sklopiva tastatura

Izvor: Mondo, 02.Mar.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo vredi imati: Sklopiva tastatura

Na MWC kongresu u Barseloni videli smo i najnoviji komad Microsoftove dodatne opreme - sklopivu tastaturu koja se povezuje sa mnoštvom uređaja.

Nakon što je na MWC 2015 najavio odične pametne telefoneLumia 640 i Lumia 640 XL, Microsoft je najavio i sklopivu tastaturu, koja će moći da se koristi s tim uređajima.

Napravljena je od tj. uvijač joj je od gumiranog materijala, što je čini pogodnom za nošenje i otpornijom na oštećenja, a kvalitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tastera, plitkoća, odnosno hod i korišćenje su za svaku pohvalu. Tastatura je kompaktnih dimenzija i rasklopljena je čak veća od mnogih dodatnih tastatura koje se kupuju za tablete od 10 i 11 inča (numerički deo je, naravno, izostavljen).

Kad se sklopi tastatura nije veća od salvete, a magnet je drži čvrsto sklopljenom. Kuriozitet je da se istovremeno može koristiti sa dva uređaja, koja čak i ne moraju biti istog operativnog sistema. Na uređaju se nalazi i dugme koji može da "preskače" s uređaja na uređaj u trenutku. Bluetooth veza omogućava lako povezivanje na mobilne telefone, tablete, fablete i druge uređaje sa ekranom i Bluetooth vezom, a radiće sa Windows operativnim sistemom, Androidom, iOS sistemom, Windowsom 10 i Windows Phonom.

Ovo je idealna tastatura za putovanja, za brzo kuckanje poruka i mejlova u pokretu i nadamo se da Microsoft neće uprskati stvar s njenom cenom, koja nije objavljena. Autonomija baterije je preko 12 sati, kako su nam rekli na štandu kompanije nakon prezentacije.

Pratite nas, tražite #MobIT_MWC15 oznaku i budite na našoj Facebook, Twitter i Instagram stranici za video, slike i izveštaje!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.