Ovo su zanimanja koja nikako ne idu uz brak ili ozbiljnu vezu!

Izvor: Kurir, 18.Dec.2014, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su zanimanja koja nikako ne idu uz brak ili ozbiljnu vezu!

Kada napokon dođete kući i obavestite sve ukućane o svom dolasku, kako vas dočeka vaš/a partner/ka? Izgledaju kao da su srećni što ste uspeli živi da dođete kući ili možda imaju 100 pitanja o tome gde ste bili celi dan

Podaci prikupljeni o stresu i razvodima pričaju zanimljivu priču o tome koje karijere mogu biti pogubne za brak i vezu. Neke od njih bi mogle da vas iznenade.

Zaposleni u kasinu i sličnim uslužnim delatnostima

Brojne kockarnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rade 24 sata dnevno, a zaposleni u njima obično imaju nepredvidivo radno vreme, a često rade i praznicima.

Podaci iz 2010. pokazali su da se čak 31 posto zaposlenih u američkim kockarnicama razvodi, što je duplo više od američkog proseka razvoda od oko 16 posto.

Maser

Bilo da je reč o muškarcima ili ženama koji se bave ovim zanimanjem, izgleda da je ljubomora jedan od značajnijih razloga zašto se čak 38% američkih masera rastaje.

Fizički kontakt s klijentima i posesivna narav partnera obično su jako loša kombinacija pa možda nije ni čudo što se zanimanje našlo na ovoj kobnoj listi.

Konobari

U Americi prihod konobara uglavnom zavisi od napojnica, što je vrlo nepredvidiv način zarade pa može uzrokovati stres, ali i mnoge prekovremene sate.

Kada se uzme u obzir i okolina u kojoj rade, nepredvidivo radno vreme i sami stres radnog mesta, možda nije iznenađujuće da se preko 38 posto konobara i konobarica rastaje.

Sportisti, zabavljači i plesači

Slava, tračevi, izloženost javnosti i život pod reflektorima mogu imati vrlo negativan uticaj na vezu pa je tako stopa razvoda od 28 posto među zabavljačima možda i očekivana posledica.

Međutim, najveća stopa razvoda vlada među plesačima i koreografima koji u Americi zauzimaju prvo mesto jer se čak 43 posto njih razvede.

Stresna zanimanja

Zanimanja sa velikim procentima razvoda su i sva ona koja uzrokuju mnogo stresa. Među najstresnija zanimanja se ubrajaju policajci, zanimanja u vojsci, vatrogasci, piloti, menadžeri, stručnjaci za odnose s javnošću, novinari i taksisti.

(Magazin.hr)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.