Ovo je osumnjičeni za ubistvo Ivane Podraščić

Izvor: Mondo, 02.Okt.2014, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je osumnjičeni za ubistvo Ivane Podraščić

Policija je danas objavila fotografiju osumnjičenog za mučko ubistvo i silovanje tinejdžerke Ivane Podraščić (14) čiji je beživotno telo pronađeno u napuštenoj kući u begradskom naselju Rakovica.

Foto: Tanjug/Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Osumnjičeni Darko Kostić
(1975), kako je saopštila policija, višestruki je počinioc raznih najtežih krivičnih dela.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je ranije danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je Kostić 1993. godine ubio i staricu, za šta je osuđen na sedam godina zatvora, a zbog silovanja je 2001. godine osuđen na kaznu zatvora od tri i po godine.

U maju ove godine, Kostić je izašao iz zatvora, pošto je prethodno bio osuđen za više krivičnih dela.

Policija sumnja da je Kostić izvršio još silovanja i napada na život i telo.

Devojčica Ivana Podraščić je, prema tvrdnji roditelja, 29. jula otišla iz kuće sa prijateljima u "provod" i od tada se nije nikome javila. Njen nestanak policiji je prijavio otac i od tada se vodila kao nestala.

Njeno beživotno telo u jednoj napuštenoj kući u Rakovici pronašla je danas policija.

Telo je pronađeno u poodmakloj fazi raspadanja a utvrđeno je, kako je rekao Veljović, da je Kostić silovao devojčicu 31. jula, a potom ubio motikom, uvio u ćebe i sunđer i zakopao u dvorištu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.