Ove namirnice nemaju rok trajanja

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2016, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove namirnice nemaju rok trajanja

Saznajte kojih 6 namirnica nemaju ograničen rok trajanja, a svakodnevno ih koristimo za pravljenje raznih jela.

Postoje namirnice koje mogu da stoje zauvek u kuhinji i nikada se neće pokvariti.

Pravi med može se vremenom kristalizovati ili malo promeniti boju, ali nema rok trajanja. Čuvajte ga na hladnom mestu i dobro zatvorite teglu sa medom.

Skoro sve vrste pirinča imaju neograničen rok trajanja ako ih držite daleko od vlage. Izuzetak je jedino smeđ >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pirinač, jer sadrži puno više ulja u sebi i njegov je rok kraći. Čuvajte ga na suvom i hladnom mestu. Jednom kad otvorite kesicu premestite pirinač u dobro zatvorenu posudu. Možete ga takođe držati i u frižideru ili zamrzivaču.

On se nikad neće pokvariti bilo da je reč o belom, smeđem ili šećeru u prahu jer ne podržava razvoj bakterija. Jedino što mu se može desiti je da postane pretvrd. Očuvaćete ga svežim ako ga držite u dobro zatvorenim posudama ili u originalnoj ambalaži, ali dobro zatvorenoj.

Destilovana pića poput vodke, ruma, viskija, džina i tekile se nikad ne kvare, bez obzira kada se otvore. Njihov ukus i aroma mogu oslabiti nakon otvaranja, ali da bi došlo do toga treba da prođe jako puno vremena. Čuvajte ih na hladnom, suvom i mračnom mestu, daleko od sunčeve svetlosti i toplote. Dobro zavrnite čep nakon korišćenja.

Ukus mu se neće nimalo promeniti godinama. Čuvajte ga poklopljenog na tamnom i mračnom mestu.

Ona se ne može pokvariti, bez obzira kako izgleda. Samo je čuvajte daleko od vlage.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.