Ovakvu kafu nikada niste pili

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2016, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovakvu kafu nikada niste pili

Domaća kafa, turska kafa, espreso, nes... Sve ste pili iz šoljica, šolja ili čaša, a sada imate neverovatnu priliku da popijete kafu iz korneta. Samo, to nije običan kornet.

Kuvari i poslastičari su vas već navikli na eksprimente sa namirnicama, a vaše je samo da probate najnovije izume. Sada je vaša omiljena kafa “upakovana” u kornet i čeka da je probate. Cilj je da sve ono što volite bude na jednom mestu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Ako ste mislili da je sladoled jedina stvar koja može da se stavi u kornet, očigledno ste zaboravili na eksperimente poput pice ili lososa u kornetu, piše hrvatski portal Net.

Verovatno još niste ni videli najnoviju izum, poslasticu zbog koje su zatrpane društvene mreže.

Zahvaljujući Dejnu Levinradu, sada možete da popijete kafu, ali i da pojedete “šoljicu”. Tvorac ove preukusne poslastice je odlučio da na ovaj način posluži kafu samo zbog ljudi koji obožavaju da sve svoje fotografije stavljaju na Instagram.

Najpre je probao sa običnim kornetom, ali se on ubrzo natopio kafom. Zato je napravio kornet koji ne dozvoljava kafi da ga omekša, tako što ga je obložio čokoladom i kakaoom.

Svoj izum je patentirao, a zvanično je reč o kornetu obloženom sa četiri vrste čokolade.

Ipak, za uživanje u ovoj poslastici imate samo desetak minuta pre nego što kafa otopi čokoladni preliv i probije se kroz vafl. Tako da, ako se dočepate ovakvog korneta, budite spremni za brzo ispijanje kafe.

Kao što možete da pretpostavite, korisnici društvenih mreža su totalno poludeli za kornetima s kafom, pa ih je od januara, kad je Dejn predstavio ovu novotariju, više od milion podelilo svoje fotografije na Instagramu.

Inače, kompanija Social Drinks, koja je prva uvela kornet za kafu, jedna od socijalno osveštenih koja “hrani gladne, potpomaže obrazovanje i premošćava jaz između bogatih i siromašnih”. Tako da svaka kupljena kafa u kornetu ima i svoj dublji smisao od pukog postavljanja fotografija na Instagram.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.