Ovako maturanti vide budućnost: Sreća pa posadismo maline

Izvor: Vesti-online.com, 29.Maj.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako maturanti vide budućnost: Sreća pa posadismo maline

Maturanti prijepoljske Tehničke škole na majicama sa natpisom "sreća pa posadismo maline" koje su danas nosili povodom završetka godine, uputili su poruku kako vide svoju budućnost.

Učenica Tijana Sredojević kaže da su se za ovu poruku dogovorili na sastanku odeljenske nastave, jer im je jasno da s obzirom na vreme u kojem žive od njihovog školovanja nema mnogo vajde.

- Hteli smo da imamo jedinstvene majice, na kraju je celo odeljenje pristalo da ih obuče. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Nečiji roditelji su već imali zasade malina, a neki su ih prošle godine posadili, tako da ćemo imati neku zaradu, jer nam je samo to preostalo – rekla je maturantkinja Tijana.

Ona je dodala da lokalne vlasti te opštine ulažu velika sredstva i daju subvencije za proizvodnju "crvenog zlata" i zbog toga su došli na ideju za ovaj natpis koji stoji na njihovim majica, jer je to, nažalost, jedini način da se zaradi u Prijepolju.

- Moj otac poseduje hektar zemlje pod zasadom maline. Jasno mi je da neću naći posao kao mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, ali eto sreća pa posadismo maline. Imaćemo od čega da živimo - kaže Medina Nemović, maturantkinja Tehničke škole.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.