Ovako je jedan pitbul promenio život autističnog dečaka

Izvor: Blic, 05.Maj.2015, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako je jedan pitbul promenio život autističnog dečaka

Psi pomoćnici dokazano pomažu ljudima sa hendikepom ili nekim drugim oboljenjem. U slučaju 14-godišnjeg Džoija Granadosa, njegov verni pratilac pitbul mu je promenio život i to zauvek.

A photo posted by Amanda Granados (@prprincesss1020) on Dec 15, 2014 at 4:11pm PST

Džoiju je dijagnostikovan Aspergerov sindrom, koji predstavlja blaži oblik autizma.

On je pravi matematički genije i može napamet da zapamti celu knjigu. Ipak, Džoi je od sedme godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imao velike probleme sa iskazivanjem emocija i sa uključivanjem u društveni život.

A photo posted by Amanda Granados (@prprincesss1020) on Jan 30, 2015 at 10:21am PST

Jednog dana, na sajtu za usvanjanje životinja, Džoi se oduševio štenetom pitbula i pitao je majku da li mogu da je usvoje, što je ona rado prihvatila.

Džoi i Roksi su postali vrlo brzo najbolji prijatelji, a njegova majka smatra da je to najbolja odluka koju je mogla da donese.

A photo posted by Amanda Granados (@prprincesss1020) on Feb 27, 2015 at 4:46pm PST

Naime, Roksi je Džoiju pomogla da bude saosećajniji i društveniji.

- Svih ovih godina nije želeo da me drži za ruku ni da me zagrli. Ipak, sada je postao mnogo pažljiviji i otvoreniji, čak je počeo i da sklapa prijateljstva - priča njegova mama Amanda.

A photo posted by Amanda Granados (@prprincesss1020) on Nov 2, 2014 at 2:27pm PST

- Kada bih imao loš dan, Roksi bi to primetila po mom glasu i onda bi mi prišla i ljubila me i skakala da me zagrli. Ona uvek radi sve što može da bi me usrećila - priča Džoi.

Postoji nešto neobjašnjivo lepo i magično kada je u pitanju ljubav između psa i čoveka. Džoi je Roksi spasao sa ulice i usvojio je, a ona mu je pružila ljubav koju nije očekivao.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.