Ovako izgleda kada munja udari u avion

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2014, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako izgleda kada munja udari u avion

Da li ste se ikada zapitali šta se dogodi sa avionom kada u njega udari munja? Nemački fotograf Birk Mubius uhvatio neverovatan trenutak koji se dogodio na aerodromu u Tauči na istoku Nemačke.Munja koja je udarila u Boeing 777 koji se pripremao za sletanje nije izazvala veće štete na avionu koji je uspešno prizemljen.Bilo koja vrsta metala koja se nađe između duge i oblaka, automatski se dovodi u opasnost od udara munje.Prema istraživanju, kada munja udari u avion, putnici taj udar jedva >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << osete, a prema nekim istraživanjima takav događaj nije retkost. U proseku svaka aviokompanija zabeleži barem jedan udar munje na godinu dana.No s druge strane, zabeležiti trenutak udara munje u avion, e to je retkost.Kako to izgleda, pogledajte u VIDEU.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) DRAMA U VAZDUHU: Ovako izgleda kada avion udari munja!

Izvor: Kurir, 29.Avg.2014

Svaka aviokompanija zabeleži bar jedar udar godišnje, ali su veoma retki snimci koji svedoče tom događaju..Boing 777 FZN se spremao za sletanje na lokalni aerodrom u Nemačkoj, kada ga je odjednom udarila munja! Niko od putnika nije povređen, a pilot je uspeo da ga prizemlji bez veće štete...Putnici...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.