Ovaj sajt pogađa koliko godina imate

Izvor: B92, 05.Maj.2015, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj sajt "pogađa" koliko godina imate

Internet sajt How-Old.net, koji omogućava prepoznavanje godišta određene osobe preuzimanjem njene fotografije, postao je za samo nekoliko dana od lansiranja pravi fenomen.

Programski interfejs sajta How-Old.net funkcioniše na dva načina, može se preuzeti fotografija od manje od 3 MB ili upotrebi pretraživač Bing da bi se pronašla fotografija i potom aktivirala analiza.

Rezultat je, očigledno, ponekad daleko od realnosti, kako je primetio BBC prilikom obeležavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 40. rođendana fudbalera Dejvida Bekama. Iako je na prikazanoj fotografiji imao samo 18 godina, aplikacija je ipak procenila da čuveni sportista na njoj ima 31 godinu, a što je još gore, aplikacija je na fotografiji na kojoj ima 27 godina, procenila da ima 79 godina.

Program za prepoznavanje lica su razvila dva inženjera Microsofta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZAŠTO TREBA ČITATI SITNA SLOVA? Ako ste koristili ovu aplikaciju, niste ni svesni na šta ste pristal

Izvor: Kurir, 06.Maj.2015, 15:38

Ako ste poslednjih dana koristili Fejsbuk, Tviter ili čitali bilo koji internet portal, verovatno ste videli da je Majkorosoft napravio super onlajn alat kojim pogađa godine korisnika koji aploduju fotografije, ali ono što ne znate su uslovi koje ste "potpisali"..How-old.net pomama je ukazala na jedan...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.