Ova vlada je i te kako napadana

Izvor: B92, 03.Mar.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ova vlada je i te kako napadana"

Pravimo razliku između kritike i napada, ali je ova vlada i te kako napadana i svaki korak se uvek gleda kao nemoguć, kaže ministarka Zorana Mihajlović.

Potpredsednica vlade rekla je u Kažiprstu da je kabinet premijera Vučića bio meta "nemogućih kritika" kada je najavljivao da će 2014. godine doneti najvažnije zakone, kao što su Zakon o radu i Zakon o izgradnji, ali da je to sve urađeno.

Kako je rekla, odgovarajući na pitanje o tome da li "vlast ima problem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa elitom", sada za skoro sve zakone postoje javne rasprave i tamo se čuje "glas svih".

Mihajlovićeva je navela i da ne razmišlja o opozicionoj vladi u senci.

"Ova vlada za prethodnih godinu dana napravila je nekoliko iskoraka, pre svega u reformama. Sve ono što nam je ostavljeno mi rešavamo, a baš ti koji su to ostavili sada prave vladu u senci", rekla je ona.

Ministarka Mihajlović je neko ko se u javnosti percipira kao osoba iz SNS koja često oštro govori o koalicionim partnerima, dok je u izbornoj kampanji bila nazivana "ministarkom za Đilasa". Ipak, kaže da u vladi sve funkcioniše kako treba.

"Nisam ja jedina koja je komentarisala nivo podrške. Svako od nas ima svoj posao i svi ga radimo. Zna se tako i šta je Dačićev posao i ne vidim da ima problema u funkcionisanju unutar vlade. Neko bi možda voleo da ima više podrške za nešto što se radi, takva sam ja, ali vlada funkcioniše, svi rade svoj posao i svako je tamo gde treba da bude u određenom trenutku", rekla je ona.

Kako je istakla, sednica koja je bila otvorena za javnost, na kojoj je premijer Aleksandar Vučić rekao koliko su redovno ministri na sednicama, bila je uobičajena sednica vlade.

Govoreći o izdavanju građevinskih dozvola, Mihajlovićeva je rekla da su opštine spremne za njihovo izdavanje za 28 dana.

"Videćemo rezultate za mesec dana i pomoći gde treba", rekla je Mihajlovićeva i dodala da nije odmah za kažnjavanje onih koji ne budu poštovali obaveze iz zakona o planiranju i izgradnji, ali da je za neispunjenje obaveza predviđen prekršajni postupak i krivična prijava.

Ona je napomenula i da je od 1. marta ukinuta besplatna putarina i da se zbog neplaćanja putarina nekih državnih institucija u prethodnom periodu gubilo oko 20 miliona dinara, a to je novac za koji bi mogli da se urede putevi u lokalnim samoupravama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.