Otvorena izložba Identitet: Humanost na prvom mestu

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2014, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba ''Identitet'': Humanost na prvom mestu

U svečanoj atmosferi u Kući kulture juče je otvorena neobična humanitarna izložba “Identitet“ autora Dušana Kaličanina. Ovaj kontroverzni umetnik je uz pomoć modne fotografije i smele transformacije od mačo muškarca do izazovne devojke, kao I neobične, interaktivne postavke eksponata pokrenuo ozbiljno pitanje identiteta, seksualnosti, religije i estetike uopšte.

Glumica Tijana Kondić

Učesnik "X faktora" Mladen Lukić sa verenicom, balerinom Tijanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Šebez

Fotograf Miša Obradović

Detalji sa izložbe

Dušan Kaličanin i potpredsednica udruzenja "Debra" Mirjana Vukadinović

Kaličanin sa fotografom Andrejom Damjanovićem

Glumica Ana Maljević

Kaskader Uroš Ćertić

“Izabrao sam modnu fotografiju budući da mi je, kao baletskom igraču i glumcu, veoma bliska kao sredstvo komunikacije, a posebna mi je čast što su na ovom projektu učestvovali I naši najbolji modni fotografi poput Miše Obradović, Andreja Damjanović, Nemanje Maraša, Jovane Mladenović”, istakao je Kaličanin.

Pored umetničkog karaktera “Identitet” ima za cilj i podizanje svesti o obolelima od retke bolesti kakva je bulozna epidermoliza.

 

“Zahvaljujemo Dušanu Kaličaninu što je prepoznao sa kakvim poteškoćama žive oboleli od EB I što je upravo kroz ovakav događaj poželeo da širu javnost upozna o problematici retkih bolesti. Zahvaljujemo i svim posetiocima koji su donirali novčanu pomoć za obolele”, rekla je Mirjana Vukadinović, potpredsednica udruženja Debra na otvaranju.

Izložba “Identitet” je u Beogradu otvorena 19-20.9.2014. kada se seli u unutrašnjost Srbije, a potom i region.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.