Otvoren ritejl Zemun park

Izvor: Press, 29.Maj.2015, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren ritejl "Zemun park"

"Zemun park", prvi maloprodajni park u Beogradu, koji je rezultat investicije izraelske MIVNE grupe, otvoren je danas u Zemunu u prisustvu gradonačelnika Siniše Malog, ambasadora Izraela Jozefa Levija, predstavnika opštine, EBRD-a i izraelskog investitora.
Foto:Tanjug
BEOGRAD - "Zemun park", prvi maloprodajni park u Beogradu, koji je rezultat investicije izraelske MIVNE grupe, otvoren je danas u Zemunu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u prisustvu gradonačelnika Siniše Malog, ambasadora Izraela Jozefa Levija, predstavnika opštine, EBRD-a i izraelskog investitora.
Na  površini od 16.000 kvadrata građani imaju mogućnost da od danas kupuju u radnjama brojnih domaćih i stranih brendova, a reč je o završetku prve faze u kojoj je investirano 25 miliona evra, od banke finansijera EBRD-a.
Kako je rečeno na otvaranju, uskoro će uslediti i druga faza projekta zahvaljujući kojoj će biti obezbeđen dodatan prostor od 15.000 kvadrata na kojem će biti još sadražaja.
Gradonačelnik Siniša Mali rekao je na ceremoniji otvaranja da je reč o prvom ritejl parku koji predstavlja novu šoping zonu u Beogradu.
"Zahvaljujući toj investiciji od 25 miliona evra omogućeno je otvaranje 300 novih radnih mesta što je veoma značajno za Beograd i Srbiju", rekao je Mali.
On je zahvalio ambasadoru Izraela i predstavicima izraelske grupe, ističući da ih očekuju krajem godine na polaganju kamena temeljca za drugu fazu, koja će omogućiti otvranje još 300 radnih mesta.
Mali je rekao da Vlada Srbije kao i Beograd nastoje da omoguće i podstaknu investitore da ulažu u našu zemlju, a kao jedan od  primera naveo je izdavanje građevinske dozvole koja sada teče po ubraznoj proceduri.
Ambasador Izraela Jozef Levi je rekao da maloprodajni park predstavlja Zemun i Beograd u novom ruhu.
"Ovde smo jer verujemo u vas i vašu bolju ekonomsku budućnost", poručio je Levi dodajući da je Zemun bio odličan izbor i da je lokacija za izgradnju parka veoma dobra.
"Očekujem uspeh i želim da Zemun park bude dobra i uspešna priča" rekao je Levi.
Direktor EBRD-a Klaudija Pendred podsetila je da je ta banka podržala ovaj projekat jer ritejl sektor u Srbiji zaslužuje podršku.
Ona je dodala da je EBRD do sada ulagao značajna sredstva u brojne projekte u Srbiji, a da je sa predstavnicima Fishman grupe, čija je ćerka firma MIVNE grupa, sarađivala i u drugim zemljama, te da se nada da će ta saradnja i dalje uspešno funkcionisati.
Predsednik opštine Zemun Dejan Matić rekao je da prvi ritejl park predstavlja "novo srce" Zemuna i da mu je drago da postoji interesovanje stranih i domaćih kompanija za ulaganje u Beograd.
"Ova investicija doprinosi kreiranju dobrog poslovnog ambijenta, a uradili smo mnogo u prethodnoj godini", rekao je Matić i zahvalio investitorim an apoverenju.
MIVNE Grupa je vodeća izraelska grupacija iz oblasti upravljanja imovinom i izgradnje komercijalnih sadržaja, koja rukovodi više od četiri milona kvadrata širom sveta.
U okviru svečanog otvaranja "Zemun parka" organizovan je i bogat muzički program.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.