Otvoren petnički Korak u nauku

Izvor: RTS, 28.Nov.2015, 05:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren petnički "Korak u nauku"

Kao što Finska ima saunu i ceo svet zna da je to njihova društvena inovacija, koja je podigla kvalitet života, tako mi želimo da ceo svet zna da je "Petnica" naš brend, rekao je ministar prosvete i nauke Srđan Verbić otvarajući 14. tradicionalnu konferenciju "Korak u nauku" u Istraživačkoj stanici "Petnica" kod Valjeva.
Srđan Verbić je kazao da ne zna da bilo gde u svetu i Evropi, u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 15 godina, postoji slična konferencija, koja na jednom mestu predstavlja radove iz više od 15 različitih naučnih disciplina.
"Petnica je mesto gde naučite da nije najvažnije da postanete naučnici. Nauka je ovde samo način učenja. Hvala vam što više volite da učite nego što volite školu", dodao je Verbić, koji je svojevremeno i sam bio učesnik programa u Petnici.
Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport nije krio oduševljenje kapacitetima i radom Istraživačke stanice i naveo je da je, uz savremenu opremu i laboratorije koje ISP poseduje, pođednako važna kreativnost koju pokazuju mladi budući naučnici jer je "znanje uvek investicija za budućnost".
Konferencija "Korak u nauku" predstavlja završetak godišnjeg obrazovnog ciklusa Istraživačke stanice i realizuje se do 29. novembra. Ove godine na njoj je predstavljeno oko 100 radova 135 autora, koji su rezultat malih naučnih projekata realizovanih tokom 2015. godine.
Pored učesnika, srednjoškolaca, iz cele Srbije, zastupljeni su i učesnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.
Izabrani radovi sa Konferencije "Korak u nauku" biće, po tradiciji, do kraja godine predstavljeni u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.