Otvoren Musicology: Nikola Konte zvezda prve večeri festivala na Kalemegdanu

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Musicology: Nikola Konte zvezda prve večeri festivala na Kalemegdanu

Musicology festival po prvi put otvorio je svoja vrata ljubiteljima dobrog fank, bluz, džez i soul zvuka. Zvezda prve večeri bio je italijanski muzičar Nikola Konte. Festival se održava na teniskim terenima Kalemegdana, i trajaće do nedelje, 27. jula.

Program je započeo oko 21 sat, a čast da odsvira prve muzičke taktove na premijernom Musicology-ju imao je domaći bend Maraqya, koji je okupljenoj publici priredio odličan muzički performans.

Frontmen benda Marko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Stojanović diktirao je tempo, a mešavina tonova soula i hip-hopa oduševila je publiku koja je bendu uzvratila zasluženim ovacijama. Gosti na nastupu bili su i Lou Benny kao i reper Struka.

A onda, nešto pre 23 časa, na scenu je izašla zvezda prve večeri, Nikola Konte. Obučen u italijanskom stilu, kao i ostatak benda, kratko je pozdravio publiku: "ćao Beograde!", i zatim započeo koncert.

Posetioci su uživali u zvuku kvalitetnog džeza koji je dominirao Kalemegdanom do iza ponoći.

Musicology se nastavlja već sutra, a do zatvaranja 27. jula nastupiće zvezde Mario Bjondi, Kezaja Džons i švedski bend “Dirty Loops”.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikola Konte: Od kuhinje do džez klubova

Izvor: B92, 25.Jul.2014

Italijanski muzičar Nikola Konte otvorio je 24. jula prvi beogradski Musicology festival, nastupajući sa svojim bendom na teniskim terenima na Kalemegdanu...Suprotno stereotipima koji povezuju Italijane i kuhinju, Nikola Konte nas je dočekao sa negativnim odgovorom kada smo ga upitali gde pronalazi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.