Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Apr.2015, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpušten šef bugarske granične policije

Direktor granične policije Bugarske Milen Penev otpušten je danas zbog nedovoljnih rezultata u borbi protiv krijumčarenja i ilegalne migracije koji se šire u zemlji, saopštila je vlada.

"Nemamo čime da se ponosimo kada je reč o borbi protiv ilegalne migracije i krijumčarenja", rekao je generalni sekretar minsitarstva unutrašnjih poslova Georgi Kostov.

Dodao je da je takođe otpušteno 25 carinika sa glavnog bugarsko-turskog carinskog prelazo Kapitan-Andreevo.   Nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << izneti precizni razlozi za ova optuštanja.

Novi direktor granične policije Antonio Angelov obećao je beskompromisnu borbu protiv korupcije.

Bugarska koja je glavna zemlja preko koje kopnom ulaze migranti s Bliskog Istoka u Evropsku Uniju, posebno Sirijci, u poslednje vreme zabeležila je porast broja ljudi koji skriveni u vozilima prelaze preko prelaza Kapitan-Andreevo.

Ukupno 3,200 izbeglica, sto je 60 odsto više nego pre godinu dana, uspelo je da uđe u Bugarsku u prvom tromesečju ove godine, uprkos tome što je podignuta ograda od bodljikave žice na delu granice s Turskom.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Bugarska: Čistka granične policije

Izvor: B92, 28.Apr.2015

Direktor granične policije Bugarske Milen Penev otpušten je zbog nedovoljnih rezultata u borbi protiv krijumčarenja i ilegalne migracije koji se šire u zemlji..."Nemamo čime da se ponosimo kada je reč o borbi protiv ilegalne migracije i krijumčarenja", rekao je generalni sekretar minsitarstva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.