Izvor: B92, 13.Avg.2008, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otpis duga za socijalno osiguranje

Beograd -- Vlada je Skupštini dostavila Predlog zakona o mirovanju i otpisu duga po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.

Njime je predviđeno da osiguranje sva dospela a nenaplaćena dugovanja na dan 31. decembra 2007. miruju i to počev od 1. januara ove do 31. decembra 2011. godine, piše Politika. Ukoliko bi dužnici u periodu mirovanja uredno izmirivali tekuće obaveze sve do 2011. godine, dospeli a nenaplaćeni dugovi do 31. decembra 2007. bili bi im otpisani.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Mirovanje duga omogućilo bi osiguranicima kojima nisu uplaćivani doprinosi da overe zdravstvenu knjižicu, znači da se leče.

Podsetimo, Zakonom o zdravstvenom osiguranju propisano je da zdravstvene knjižice overava Republički zavod za zdravstveno osiguranje, ali samo na osnovu dokaza o uplaćenom doprinosu za zdravstveno osiguranje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.