Otac Tijane Jurić pokreće sajtove koji se bave nestalima i pedofilima

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2014, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otac Tijane Jurić pokreće sajtove koji se bave nestalima i pedofilima

Više od 1.600 volontera javilo se Igoru Juriću da žele da pomognu u sakupljanju potpisa za podnošenje inicijative za usvajanje "Tijaninog zakona", prenosi novosadski "021".

Smrt devojčice pokrenula priče o usvajanju ''Tijaninog zakona'': Tijana Jurić

 

U pitanju su izmene dosadašnjih propisa koje bi bile posvećene Tijani Jurić (15), koju je oteo i ubio Dragan Đurić, pre manje od meseca u Bajmoku.

 

''Proveravamo kakav je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tačno Zakon o policiji i kada budemo imali predlog, krenućemo u proceduru. 'Tijanin zakon' bi bio poput američkih. U SAD postoji 'Amber alert' i istog trenutka kada se sazna da je dete nestalo, obaveštavaju se granični prelazi, marketi dobijaju fotografije, mobilni operateri pošalju poruku s likom deteta, policija dobije dozvolu od tužilaštva da može krenuti u potragu'', kaže Igor Jurić.

 

Pročitajte još:

* Roditelji traže "Tijanin zakon'' za nestalu decu

* Dragan Đurić pokušava da se izvuče na neuračunljivost?

* Tijanin tata: Čuvajte svoju decu, ja sam svoje izgubio

* Sahranjena Tijana Jurić!

* Tijana ubijena: Telo bačeno na smetlište

On je najavio i pokretanje internet stranice ''nestali.rs'', a istovremeno i ''pedofili.rs'', da bi se proširio front delovanja protiv takvih pojava i događaja.

''Dok je trajala potraga za našom Tijanom, saznali smo da u Bajmoku ima tri registrovana pedofila i smatram da takve stvari moraju da budu javne. U planu mi je i da od mesta zločina napravim spomen-park u znak sećanja na Tijanu i o tome sam razgovarao s gradonačelnikom Sombora. Pričali smo o tome koliko grad može pomoći da na mestu zločina napravimo okupljalište za mlade ili spomen-park. Kontaktirao sam i s mojim ljudima iz kluba u Belgiji da doniraju veštačku travu, a s pejzažnim arhitektama iz Sombora sam razgovarao o tome da se napravi projekat'', objašnjava Igor Jurić za "Dnevnik".

Tijana Jurić je nestala dvadeset minuta posle ponoći 26. jula, a njeno beživotni telo je pronađeno 6. avgusta na putu između Bajmoka i Sombora, na napuštenoj lokaciji kod mesta Aleksa Šantić. Tijana je sahranjena 8. avgusta, a nakon sahrane, u centru Subotice i Bajmoka zapaljeno je hiljade sveća koja su gorele cele noći u znak sećanja na nju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Roditelji predlažu „Tijanin zakon“

Izvor: Večernje novosti, 21.Avg.2014

U NASTAVKU istrage u slučaju svirepog ubistva Tijane Jurić (15) iz Subotice, za čiju je smrt osumnjičen Dragan Đurić (34) iz Surčina, u Višem javnom tužilaštvu u Subotici, sutra će izjave dati Tijanini roditelji. Majka Mirjana i otac Igor treba da se izjasne da li se pridružuju krivičnom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.