Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2017, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni planirali još veće napade, policija "srušila" planove

BARSELONA - Osobe osumnjičene za terorističke napade u Španiji planirale su napad još većih razmjera, ali su spriječeni u svojim planovima zbog čega su bili prinuđeni da djeluju brzo, saopštila je španska policija, prenosi AFP.

Osumnjičeni su pripremali jedan ili nekoliko napada u Barseloni, a ekspolzija u jednoj kući u Alkanaru, stotinjak kilometara od prijestonice, je spriječila njihove planove, jer nisu više imali materijala koji im je bio potreban za izvođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << napada većih razmjera, saopštila je policija u Kataloniji.

Napadi u Španiji u kojima je živote izgubilo 14 osoba planirani su iz grada Alkanara, prenosi Reuters prema informacijama policije.

Eksplozija u jednoj kući u Alkanaru u srijedu uveče u kojoj je jedna osoba poginula, posljedica je pokušaja da se naprave eksplozivni uređaji, saopštila je policija.

Tri osobe uhapšene za napade u Španiji su Marokanci, dok je četvrta španske nacionalnosti, a niko od njih do sad nije bio sumnjičen za terorističke aktivnosti, prenosi Reuters.

Osumnjičeni imaju između 21 i 34 godina, a policija je saopštila da još uvijek nije identifikovala vozača kombija koji je u Barseloni na trgu uletio na šetalište, a moguće je da je neidentifikovano lice poginulo zajedno sa još pet osumnjičenih koji su ubijeni u odmaralištu Kambrilsu gdje je jedna osoba izgubila život tokom napada.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.