Ostaje li Kori Udovički u Nemanjinoj?

Izvor: RTS, 06.Okt.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostaje li Kori Udovički u Nemanjinoj?

Vučić insistira da se rasvetli afera o navodnom prisluškivanju. Ministarka Udovički očekuje da kolege u Vlade razumeju njen stav. TV N1 javila da je Vučić odbio ostavku koju mu je Udovički ponudila.
Deset dana uoči odluke o eventualnim vanrednim izborima, tim iz Nemanjine na okupu. Ministarka čiju je reč javnost čekala danima, na sednici Vlade javila se za reč. A i pre toga, sa premijerom je razgovarala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o aferi u koju je umešana njena sestra.

"Jesam, razgovarao sam. Ja nikada ne pričam o razgovorima u četiri oka. Siguran sam da će mnogi drugi govoriti i prepričavati, ali ja neću", rekao je premijer Aleksandar Vučić.
I nije. Ali jeste Kori Udovički.
"Razgovor sa premijerom, kao i onaj na sednici Vlade, pomogao je i meni da razumem stav kolega a nadam se i njima da razumeju moj. Najvažnije je da u narednom periodu sarađujemo na vrlo složenim zadacima koji su pred nama, a od kojih zavisi održivost i verodostojnost naših reformi, i pred nama samima i pred svetom. Verujem u profesionalizam naših istražnih organa. Jedini način da gradimo institucije i uređenu zemlju jeste da ih pustimo da rade", navela je Kori Udovički.
A na tome insistira predsednik Vlade, da se ceo slučaj rasvetli do kraja.
"Ako je neko tražio novac mora u zatvor, makar to bio i ja. Ili, ako nije, onda zbog uznemiravanja javnosti neko mora da odgovara pred licem pravde, sve mora da se razjasni iako je meni jasno jer smešno je da svi optuženi idu na detektor laži, a da oni koji su optuživali ne žele da to učine", rekao je Vučić.
Da li će afera prisluškivanje biti tas koji će prevagnuti kada Vučić bude odlučivao o eventualnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora? Jedini tas, tvrdi premijer, biće interes države.
"Razmišljaću o budućnosti Srbije i na osnovu toga ću doneti odluku", poručio je Vučić.
Portal Teleprompter je nedavno objavio navodne transkripte prisluškivanog razgovora Bojana Pajtića i Lidije Udovički.
Optužbe iz transkripta demantovali su direktor EMS-a, kompanija "Kontinental vind" i američki ambasador, koji je takođe pomenut u navodnom razgovoru Pajtića i Udovički.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.