Oslobođeno pet humanitaraca otetih na severu Malija

Izvor: Blic, 18.Apr.2014, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođeno pet humanitaraca otetih na severu Malija

Francuske snage oslobodile su pet humanitarnih radnika koje je kidnapovala "jedna teroristička grupa" na severu Malija početkom februara, saopšteno je danas iz francuske predsedničke palate.

U današnjoj operaciji severno od Timbuktua oslobođeno je pet radnika Međunarodnog crvenog krsta, navodi se u zajedničkom saopštenju francuskog i malijskog predsednika, iz Jelisejske palate, preneo je AP.

Zdravstveno stanje pet humanitaraca je dobro, dodaje se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U saopštenju se ne navodi ime terorističke grupe odgovorne za otmicu humanitaraca, ali su ostaci ogranka Al Kaide na severu Afrike aktivni u ovoj oblasti.

Pet humanitaraca je nestalo 8. februara na putu iz grada Kidala na severu Malija prema gradu Gau.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mali: Oteti humanitarci na slobodi

Izvor: B92, 18.Apr.2014

Pariz -- Francuske snage oslobodile su pet humanitarnih radnika koje je u februaru u severnom Maliju otela "teroristička grupa", saopšteno iz Olandovog kabineta...U saopštenju je navedeno da je među oslobođenima bilo četiri radnika međunarodnog Crvenog krsta, a da su uspešnoj operaciji oslobađanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.